Sosyal Medya

Güncel

Türk SİHA’ları Avrupa'nın gündeminden düşmüyor

Alman "tagesschau.de" sitesinde, Türkiye'nin İHA kullanımındaki başarısı ve Azerbaycan'ın Ermenistan'a karşı elde ettiği zafer yer buldu. Haberde, "Avrupa İHA'lara hazırlıklı değil" ifadesi kullanıldı.



Alman "tagesschau.de" sitesinde, Türkiye'nin Ä°HA kullanımındaki baÅŸarısı geniÅŸ yer buldu. Silvia Stöber'in haberine göre Türkiye gibi ülkeler, savaÅŸ Ä°HA'larının kullanımında öncü. Bu Ä°HA'larla silah ambargosu kırılıyor ve savaşın seyri deÄŸiÅŸiyor. Askeri uzmanlar uyarıyor: Avrupa hazırlıklı deÄŸil.

Ä°lgili devletler silah teknolojisi ve taktikleri geliÅŸtirmeye devam ediyor. Türk Askeri Uzmanı Can KasapoÄŸlu, Suriye'yi "21. yüzyılın SavaÅŸ Laboratuvar"ı olarak nitelendiriyor. Analizlerinde Rusya ve Türkiye'nin insansız hava araçlarını silahlar ve diÄŸer askeri teçhizatlarla elektronik aÄŸlar üzerinden nasıl koordine ettiÄŸini anlatıyor.

Türkiye gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre, Azerbaycan'ın Ermenistan'a karşı savaşındaki zaferi, bu kombinasyonun ne kadar güçlü olabileceÄŸini gösteriyor. Azerbaycan, Türkiye ile stratejik askeri ortaklığından güçlü bir ÅŸekilde yararlandı. DaÄŸlık KarabaÄŸ'daki Ermeni kuvvetleri siperlerine gömüldü. Kolay hedeflerdi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın videoları bunu açıkça gösteriyor.

Ä°zci ve silah olarak Ä°HA'lar

Ä°HA'lar, savaÅŸta birçok ÅŸekilde kullanılır. Türk "Bayraktar TB-2" veya Ä°srail yapımı "Hermes 900", roket ve top mermileriyle saldırıya uÄŸrayan düÅŸman mevzilerini araÅŸtırmak için kullanılıyor.

"Bayraktar TB-2" ve diÄŸer Ä°HA'lar füzelerle donatılabiliyor. "Kamikaze Ä°HA"ları adı verilen Ä°HA'lar, pilot bir hedef seçene kadar bir bölgeyi çevreliyor, daha sonra hedefin üzerine çöküyor. Azerbaycan'da Ä°srail tarafından yapılan bu tarz Ä°HA'lar mevcut.

Yıkıcı derecede etkili ve moral bozucu

Ermeni Silahlı Kuvvetleri'nin kullanmış olduÄŸu eski tip uçaksavar sistemleri, Bayraktar TB-2'yi ve kamikaze Ä°HA'ları tespit edip yok edecek durumda deÄŸildi. Bitkinlik ve özellikle kamikaze Ä°HA'ları Ermeniler üzerinde moral bozucu bir etki yaptı.Gazeteci Tatul Hakobjan, Ä°HA'lar duyulur duyulmaz kaçmak için sadece yedi saniyenin olduÄŸunu belirtti.

DaÄŸlık KarabaÄŸ CumhurbaÅŸkanı Araik Harutjunjan, çatışmanın sona ermesinden kısa bir süre sonra gönüllü savaÅŸçıların ve yedek kuvvetlerin savaÅŸ alanından kaçtığını söyledi. Ermeni özel kuvvetleri cephede savaÅŸmayı reddetti.

Avrupa da Ä°HA'larla mücadele edemez

Uzmanların görüÅŸüne göre, Avrupa devletleri Azerbaycan'ın kullanmış olduÄŸu silahlarla mücadele edecek durumda deÄŸil. Polonya veya Fransa silahlı kuvvetlerinin hava savunma sistemleri sadece uçaklara yöneliktir. Küçük saldırı Ä°HA'ları gözetim sistemlerinden gözükmeden geçti ve sürülerde savunma önlemlerinin üstesinden gelebildi. Ek olarak, elektronik müdahale önlemleri bu sistemleri kör edebiliyor.

Uzmanlara göre Avusturyalı ROTAX ÅŸirketi, Türk TB-2 Ä°HA'larının motorlarını tedarik ediyor. Ana ÅŸirket adına, bunu önlemek için bir giriÅŸimde bulunulmaktadır. Ancak Ukrayna burada devreye giriyor ve gelecekte Türk insansız hava araçları için motorlar üretmek istediÄŸini belirtiyor. Uzmanlar, Ukrayna'nın doÄŸusunun "yeniden fethi" amacıyla kendi "kamikaze Ä°HA"larını inÅŸa ettiÄŸini açıklıyor ve uyarıyor: "Bir sonraki çatışma hemen dibimizde görünüyor."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.