Sosyal Medya

Güncel

Ermenistan, çaresizce mahkumları cepheye sürüyor

Azerbaycan ordusu karşısından direnemeyen ve çok fazla asker kaybeden Ermenistan, cezaevindeki mahkumları cepheye sürmeye hazırlanıyor.



Azerbaycan ordusu, eylül ayının son haftasında Ermenistan ordusunun baÅŸlattığı saldırılar sonrasında harekete geçerek baÅŸlattığı operasyonlar kapsamında ÅŸimdiye kadar 200'den fazla yerleÅŸim yerini iÅŸgalden kurtarırken, DaÄŸlık KarabaÄŸ bölgesine doÄŸru ilerleyiÅŸini ise hızla sürdürüyor.

Çatışmalar ağırlıklı olarak cephenin AÄŸdere ve Hocavend yönlerinde devam ediyor.

Azerbaycan ordusundan aldığı darbeler ile tarihi kayıplar veren Ermenistan ordusunda, yiyecek ve teçhizattın tükenmesi üzerine cephe hattının belli bölgelerinde askerlerin mevzilerini bırakarak kaçtıkları tespit edildi.

Habere göre Ermenistan ordusu ise birliklerde yaÅŸanan dağılmaları önlemek ve kayıpları telafi etmek için çeÅŸitli yöntemlere baÅŸvurmaya devam ediyor.

Ä°ki bin kiÅŸi çaÄŸrılmış 300 kiÅŸi gelmiÅŸti

Farklı ülkelerden savaÅŸmak için DaÄŸlık KarabaÄŸ bölgesine çok sayıda paralı asker sivil uçaklarla getirilirken, söz konusu kiÅŸilere aylık ödenecek maaşın ise 600 dolar olduÄŸu ortaya çıkmıştı.

Öte yandan Ermenistan Savunma Bakanlığı'nın geçtiÄŸimiz günlerde halka gönderdiÄŸi emir ile 2 bin kiÅŸiyi askerlik görevi için çağırmasına raÄŸmen yalnızca 300 kiÅŸinin baÅŸvuru yapması üzerine bu sefer de devreye Adalet Bakanlığı girdi.

Mahkumları cepheye gönderecekler

Gönüllü halktan ve paralı askerlerden umduÄŸunu bulamayan Ermenistan bu sefer de DaÄŸlık KarabaÄŸ’da savaÅŸmaları için gönüllü mahkum gruplarını cephe hattına göndermeyi düÅŸünüyor.

Adalet Bakanı Rüstam Badasyan tutukluların cepheye gönderilebilmesi için haklarında çıkarılan tutuklama kararlarının deÄŸiÅŸtirilmesi gerektiÄŸini söyledi.

Bakan, bu sorunun baÅŸsavcılık tarafından çözüldüÄŸünü ve bu sürecin devam ettiÄŸini de sözlerine ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.