Sosyal Medya

Güncel

AB'den İsrail'e çağrı: Filistinlilerin evlerini yıkmakyı durdurun

Avrupa Birliği (AB), İsrail yönetiminden Filistinlilere ait binaların yıkımını durdurmasını istedi.



AB Komisyonundan yapılan açıklamada, Ä°srail güçlerinin, Ürdün Vadisi'nde bu hafta Filistinli 11 aileye ait yaÅŸam alanı, iÅŸ yeri ve saÄŸlık tesislerinin de aralarında bulunduÄŸu 70 yapıyı yıktığı belirtildi.

GeniÅŸ çaplı yıkımların bu yılın başından beri bu tür yıkım faaliyetleri ve el koymaların sürdüÄŸünü bir kez daha teyit ettiÄŸi vurgulanan açıklamada, son olarak Batı Åžeria'da AB fonlarıyla yaptırılan Filistinlilere ait bir okulun da yıkımla tehdit edildiÄŸi bildirildi.

Açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:

"Åžu anda 52 Filistin okulu yıkım tehdidi altındadır. Daha önceki AB Konseyi kararlarında da tekrarlandığı gibi, AB, güvenli okul ortamının saÄŸlanması dahil olmak üzere, çocukların korunması çaÄŸrısında bulunmaktadır. EÄŸitim, korunması gereken temel insan hakkıdır.

Bu tür geliÅŸmeler, iki devletli çözümün önündeki engellerdir. AB, Ä°srail'e AB fonlarıyla yapılan binalar dahil bu tür yıkımları özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının insani etkilerini de göz önünde bulundurarak durdurması çaÄŸrısını yapmaktadır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.