Sosyal Medya

Güncel

Minik Ayda 91 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı

İzmir'de 91 saat sonra Rıza Bey Apartmanı enkazından Ayda Gezgin isimli kız çocuğu sağ çıkarıldı.



Ä°zmir'de cuma günü meydana gelen depremden 91 saat sonra, Rıza Bey Apartmanı'nın enkazından bir kız çocuÄŸu çıkarıldı.

Arama kurtarma çalışmaları süren bölgede ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Çalışmalar sırasında bir çocuÄŸa ulaÅŸan ekipler, çalışmaları o bölgeye yoÄŸunlaÅŸtırdı. ÇocuÄŸa ulaşılması üzerine enkaz altına serum, termal battaniye ve sedye ulaÅŸtırıldı.

Sedyeye alınan çocuk, enkazdan kurtarılarak ambulansa taşındı. ÇocuÄŸun kurtarılışı sırasında alkış sesleri yükseldi.

Enkazdan kurtarılan 107. kiÅŸi olan çocuÄŸun adının Ayda Gezgin olduÄŸu öÄŸrenildi.

AFAD BaÅŸkanı Mehmet GüllüoÄŸlu da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bir yavrumuza daha ulaÅŸtık. Elhamdülillah." ifadelerini kullandı.

Hastane acil servis girişinde alkışlarla karşılandı

Enkazdan çıkarıldıktan sonra ambulansa alınan Ayda Gezgin, polis eskortu eÅŸliÄŸinde ambulansla getirildiÄŸi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil servis giriÅŸinde alkışlarla karşılandı.

Ä°zmir'de deprem sonrası enkazdan çıkarılan 107. kiÅŸi olan Ayda Gezgin'in gözlerinin açık olduÄŸu ve çevresine baktığı gözlendi.

Ayda Gezgin'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Arama kurtarma ekibinden Nusret Aksoy

Ä°zmir'deki depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı enkazından arama kurtarma çalışmalarının 91. saatinde Ayda Gezgin'e ulaÅŸarak kurtaran Nusret Aksoy, "YaÅŸam üçgeninde bulaşık makinesi vardı. Bulaşık makinesini gördüm, aradaydı. Elini salladı." dedi.

Kadıköy Arama Kurtarma ekibinde görevli olan Aksoy, Gezgin'in hastaneye kaldırılmasının ardından kendisinin yerinin belirlenmesi ve ona ulaÅŸma anını anlattı.

Önce çığlık sesi duyduÄŸunu aktaran Aksoy, "ArkadaÅŸlara 'Durun' dedim. Jeneratörleri, çalışan makineleri durdurdular. Büyük bir sessizlik oldu. 'Ä°smin ne senin ?' dedi arkadaÅŸ, 'Ayda ben' dedi. 'Ä°yi misin ?' dedi, 'Ä°yiyim.' dedi. Ondan sonra çalışma ekipleri aÅŸağıya indi. Ben sadece elini gördüm. 'Ä°yiysen elini salla.' dedi arkadaÅŸ. Elini salladı, 'Ä°yiyim ben.' diye elini salladı." ifadelerini kullandı.

Aksoy, Ayda Gezgin'in saÄŸlık durumuna iliÅŸkin soru üzerine bilgisi olmadığını belirterek, "YaÅŸam üçgeninde bulaşık makinesi vardı. Bulaşık makinesini gördüm, aradaydı. Elini salladı. Ä°lk çığlığını duydum. Daha sonra arkadaÅŸlarıma söyledim. Ä°smini sordum. 'Ayda ben, iyiyim' dedi. 'Ä°yiysen elini sallayabilir misin ?' dedim, elini kaldırdı salladı." diye konuÅŸtu.

SaÄŸlık Bakan Yardımcısı Güven: Ayda'nın genel durumu iyi

SaÄŸlık Bakan Yardımcısı Muhammet Güven, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi önünde depremden 55 saat sonra kurtarılan 14 yaşındaki Ä°dil Åžirin, 65 saat sonra enkazdan çıkarılan 3 yaşındaki Elif Perinçek ve 91 saat sonra kurtarılan Ayda Gezgin'in saÄŸlık durumları hakkında bilgi verdi.

Güven, Ä°dil Åžirin'in Kovid pozitif olduÄŸunu hatırlatarak, onun için tedavisini aldığını, onun dışında bir sıkıntısının görünmediÄŸini kaydetti.

Güven, annesi ve kardeÅŸleriyle beraber olan Elif Perinçek'i ziyaret ettiÄŸini ifade ederek, "Onun da durumu iyi, sıkıntısı yok. Yakından takip ediliyor." dedi.

Ayda Gezgin'in de bir süre önce hastaneye giriÅŸ yaptığını belirten Güven, "Genel olarak bakıldığında bir problem görünmüyor, genel durumu iyi, ÅŸuuru açık ve konuÅŸabiliyor. Hayati fonksiyonlarında bir problem yok. Hocalarımız gerekli iÅŸlemleri yapıyorlar. Tetkiklerini aldılar. Tetkiklerden sonra biz tekrar hocalarımızla görüÅŸeceÄŸiz. Takipleri devam ediyor. Ben bütün yaralı hastalarımıza geçmiÅŸ olsun ve acil ÅŸifalar dileklerimi iletmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Güven, gazetecilerin kurtarılanların uzun süre enkaz altında susuz ve gıdasız kaldığını hatırlatması üzerine, "Mutlaka kan, böbrek, idrar tahlilleri yapılacak. Koordinasyon merkezinde bakanlarımız açıklama yapıyorlar. Ayrıntılı bilgileri bakanlarımız yapacak." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Taburcu iÅŸlemlerine iliÅŸkin soru üzerine de Güven, "Onu ÅŸu anda söylemek zor. Hocalarımız uygun gördüÄŸünde, durumlarının stabil olduklarını söylediklerinde biz de taburcu edeceÄŸiz. Zaten çok fazla hastamız da kalmadı. Ä°dil'in Kovid tedavisi sürüyor, sıkıntı yok." diye konuÅŸtu.

Ä°dil Åžirin'in ne zaman Kovid pozitif olduÄŸunun belli olup olmadığına dair soru üzerine Ä°zmir Valisi Yavuz Selim KöÅŸger de "Annesi ve kendisi Kovid pozitif. Muhtemelen daha önceden." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.