Sosyal Medya

Güncel

Libya Konseyi ve Meclisinden, Fayiz Es-Serac'a Başbakanlığa devam etme çağrısı

Libya Devlet Yüksek Konseyi ve Meclisi, Başbakan Serrac'ı görevine devam etmeye çağırdı



Libya Devlet Yüksek Konseyi, BaÅŸbakan Fayiz es-Serrac'tan ülkenin istikrarı için yeni bir baÅŸkanlık konseyi seçilene kadar görevini sürdürmesini istedi.

Libya Devlet Yüksek Konseyi BaÅŸkanı Halid el-MiÅŸri, Serrac'a yolladığı ve Libya el-Ahrar televizyonunda yayınlanan mesajda ülkenin istikrarı için yeni bir baÅŸkanlık konseyi seçilene kadar görevini sürdürmesi çaÄŸrısı yaptı.

Mışri, talebin, ülkenin ÅŸu anda içinden geçmekte olduÄŸu istisnai durumlar ve Libya diyalog görüÅŸmelerinin gidiÅŸatı göz önüne alınarak yapıldığını ifade etti.

Diyalog görüÅŸmelerinin, yönetim çerçevesi ve düzenlemeleri konusunda ortak bir bakış açısına ulaÅŸmayı amaçladığını aktaran Mışri, bunun da BaÅŸkanlık Konseyi'nin yeniden yapılandırılması için mümkün olan en kısa sürede seçim yapılmasını saÄŸlayacağını belirtti.

Ayrıca, baÅŸkent Trablus'taki Libya Meclisi de Serrac'tan görevi devretme kararını ertelemesini istedi.
Meclis'ten yapılan yazılı açıklamada, Serrac'ın yüksek çıkarlar sebebiyle görevi devretme niyetini ertelemesini ve pazartesi günü meclisteki oturumda siyasi durum ile hükümetin kriz yönetiminde karşılaÅŸtığı engeller konusunda konuÅŸma yapmasını istedi.

Serrac, 16 Eylül'de Libya devlet televizyonundan canlı yayında halka seslenerek "Yürütme yetkimi en geç ekim sonunda devretmeyi samimiyetle istediÄŸimi herkese ilan ediyorum." demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.