Sosyal Medya

Güncel

Haham: Hz. Muhammed’e hakaret, Allah’ın gazabını getirir

Dünyanın en küçük dini cemaati sayılan Samiri Yahudilerinin hahamlarından Kahin Hüsnü Es-Samiri, Fransa'da İslam'a ve Hazreti Muhammed’e yönelik yapılan hakaretleri kınadı.



Haham Samiri, yaptığı açıklamada, Ä°slam'a ve Hazreti Muhammed'e yönelik yapılan hakaretleri kınayarak, “Peygamber Muhammed de Ä°sa ve Musa gibi Tevhid diniyle gönderilmiÅŸtir. Ona hakaret eden herkes Allah’ın gazabına duçar olur.” dedi.

Hazreti Muhammed’e övgülerde bulunan, onun ihsan ve kerem sahibi olduÄŸunu belirten Samiri, “Ä°slam Peygamberi, bizim de bugün varlığımızı sürdürmemizde etkisi olan dinlere amanname vermiÅŸtir.” ifadelerini kullandı.

Samiri, Fransa CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron'a tepki göstererek, Hazreti Muhammed'e yapılan hakaretlere son vermeleri çaÄŸrısında bulundu.

Samiriler

Sayıları yaklaşık 800'ü bulan ve dünyanın en küçük dini cemaati sayılan Samiriler, iÅŸgal altındaki Batı Åžeria’nın Nablus kentinde bulunan Gerizim Dağı'nın eteklerinde ve Ä°srail’in baÅŸkenti Tel Aviv yakınlarındaki Holon bölgesinde yaşıyor.

Filistin Yahudileri olarak da bilinen Samiriler, Hazreti Musa’nın vefatından sonra Hazreti YuÅŸa bin Nun’un komutasındaki Ä°srailoÄŸulları’nın 3 bin yıl önce Filistin topraklarını fethettiÄŸinden bu yana Nablus’ta yaşıyor ve Beyt’ul Makdis’in Kudüs’te deÄŸil, Gerizim Dağı’nın üstünde olduÄŸuna inanıyor.

Samiriler, Ä°srailoÄŸulları sülalesinin gerçek uzantılarının kendileri olduÄŸunu dile getiriyor. Samiriler, YahudiliÄŸe benzer bir dine inanmakla birlikte Yahudiler tarafından Yahudi kabul edilmeyen bir topluluk olarak tanınıyor.

Samiriler ile Yahudiler arasında birçok fark bulunuyor. Yahudilerin Tevrat'ı tahrif ettiÄŸine inanan Samiriler, kendilerinin Hazreti Yakub'un 12 oÄŸlundan Hazreti Yusuf'un torunları olduklarını kabul ediyor. Samirilerin Tevratı ile Yahudilerinki arasında altı bine yakın fark olduÄŸu ifade ediliyor.

Müslümanlar gibi abdest alıp, Aramice diliyle ibadet eden Samiriler’e ait ibadet yerleri de Müslümanların mescidine benzerlik gösterirken, Yahudilerin Sinagogları gibi içeride masa veya sıra bulunmuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.