Sosyal Medya

Güncel

Pentagon'dan S-400 testi için Türkiye'ye kınama

Pentagon Sözcüsü Hoffman, "Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin 16 Ekim'de yaptığı S-400 hava savunma sisteminin testini en güçlü şekilde kınıyor." açıklamasını yaptı.



ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Jonathan Hoffman, "Savunma Bakanlığı, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan tarafından da teyit ettiÄŸi üzere Türkiye'nin 16 Ekim'de yaptığı S-400 hava savunma sisteminin testini en güçlü ÅŸekilde kınıyor." açıklamasını yaptı.

Hoffman, yaptığı yazılı açıklamada, "Pozisyonumuz konusunda açık ve tereddütsüz olduk, operasyonel bir S-400 sistemi, Türkiye'nin müttefik olarak ABD ve NATO'ya olan baÄŸlılığıyla örtüÅŸmüyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bu sistemleri almasına karşı çıktıklarını hatırlatan Hoffman, "Güvenlik iliÅŸkilerimiz için ciddi sorunlar teÅŸkil etme riski taşıyan bu testlere itiraz ediyoruz." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Hoffman, Türkiye'nin S-400 alımından dolayı F-35 programına katılımının askıya alındığını hatırlatarak, "S-400 baÅŸka alanlardaki iÅŸ birlikleri konusunda engel olmaya devam ediyor." açıklamasına yer verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.