Sosyal Medya

Güncel

Bakan Koca: Koronavirüs Anadolu'da ikinci zirve döneminde

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa Şehir Hastanesi’nde yaptığı açıklamada, "Salgın Anadolu'da ikinci zirve dönemindedir. Riskli bir tırmanışla karşılaşıyoruz." dedi.



"Her ÅŸeyden önce, dışarıda geçirdiÄŸimiz zamanı asgari düzeye indirmeliyiz. Ä°ÅŸimiz, mecburiyetlerimiz dışında evimizde kalalım." diye Koca, ÅŸunları söyledi:

"Tedbire boÅŸ verip, seyri kendi halinde bırakırsak, kapalı ortamların da etkisiyle, kış hepimiz için bir yenilgi dönemi olur.

Salgının bu devresinde, asıl ciddi sınavı kalabalığa karşı vereceÄŸiz. Evimiz dışında, iÅŸ yerimiz dahil, baÅŸkalarıyla paylaÅŸtığımız her ortamda maske takalım. Mesafe kuralıyla birbirimizi virüsten koruyalım. Yeni vakaların önünü kesecek asıl güç bu basit tedbirlerdir.

Salgınla mücadelede halen, tedbirlerden daha güçlü silahımız yok. Biliyoruz ki bu mücadele sadece hasta tedavi ederek kazanılamaz, yayılmayı önleyerek kazanılır. Bu ise ancak ve ancak tedbirlere uymakla mümkündür."

"Bursa Devlet Hastanesi, eski adıyla Memleket Hastanesinin, pandemi sonrası renovasyonunu yaparak saÄŸlık hizmet sunumuna devam etmesini saÄŸlayacağız." diyen Koca, "Bu tesisler üzerinden hiçbir spekülasyona izin vermeyelim. Birçok ÅŸehir hastanemizin açıldığı illerde olduÄŸu gibi, önceki tesislerimize sahip çıkarak hizmet sunmaya devam edeceÄŸiz." ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.