Sosyal Medya

Güncel

Azerbaycan ordusu karşısında tutunamayan Paşinyan, halkı cepheye savaşmaya çağırdı

İşgal ettiği Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ordusu karşısında kayıpları artan Ermenistan’ın Başbakanı Paşinyan, vatandaşları "cephede savaşmaya" çağırdı.



Ermenistan BaÅŸbakanı Nikol PaÅŸinyan, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Ermenistan’ın saldırıları neticesinde DaÄŸlık KarabaÄŸ’da baÅŸlayan ve Azerbaycan ordusunun çok sayıda yerleÅŸim yerini iÅŸgalden kurtardığı sürece dair deÄŸerlendirmelerde bulundu.

DaÄŸlık KarabaÄŸ konusunun, mevcut aÅŸamada diplomatik olarak çözülemeyeceÄŸini iddia eden PaÅŸinyan, "Uzun süre de diplomatik bir çözüm olmayacağının farkına varmalıyız." diye konuÅŸtu.

Ermenistan ordusunda yaÅŸanan ağır kayıplar nedeniyle halkı "cepheye çağıran" PaÅŸinyan, "Bu nedenle, diplomatik bir çözüme ulaşılana kadar tüm vatandaÅŸların ellerinde silahla savaÅŸması gerekiyor. DaÄŸlık KarabaÄŸ'daki tüm iÅŸ insanlarının ve öÄŸrencilerin DaÄŸlık KarabaÄŸ’a dönerek ordu hizmetine girmeleri gerekiyor." ifadesini kullandı.

Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Artsrun Ovannisyan da düzenlediÄŸi basın toplantısında, Azerbaycan'ın Ermenistan iÅŸgalinden kurtardığı bölgelere deÄŸinerek, "Ä°lk gün de söylemiÅŸtik. Ağır kayıplar vereceÄŸimiz cepheleri tutmaya çalışmayacağız. SavaÅŸlarda bazen geri çekilmeler olur. Çekilme bir manevra da olabilir. " ifadelerini kullandı.

Ermenistan, Sovyetler BirliÄŸi’nin dağılmasının ardından Azerbaycan topraklarını iÅŸgal etmiÅŸ, BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Kurulu, Ermenistan’ın iÅŸgali sonlandırması konusunda 4 kez çaÄŸrıda bulunmuÅŸtu.

Azerbaycan ordusu, iÅŸgal altındaki topraklarını kurtarmak için 27 Eylül'de baÅŸladığı operasyonda, 3 ÅŸehir ile 100'den fazla yerleÅŸim yerini kurtardı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.