Sosyal Medya

Güncel

Azerbaycan ordusu cephede üstünlüğü sürdürüyor

Azerbaycan ordusunun, Ermenistan ordusunun saldırı girişimlerini önlediği ve Ermenistan güçlerine ciddi kayıplar verdirdiği bildirildi.



Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun, iÅŸgalden kurtarılan Cebrail ve Hadrut'ta konuÅŸlu Azerbaycan askerlerine top ve füzelerle saldırdığı belirtildi.

Ermenistan güçlerinin gece boyunca cephenin bazı yönlerinde aktifliÄŸi artırdığı fakat bunun Azerbaycan askerlerince önlendiÄŸi kaydedildi.

Ermenistan ordusuna ait 2 T-72 tankı, 1 Grad füze sistemi, 5 D-30 obüsü, 2 ZSU-23-4 "Åžilka" kundağı motorlu uçaksavar ve mühimmat taşıyan 8 aracının imha edildiÄŸi aktarıldı.

Ermenistan ordusunun 18. Motorize Piyade Tümeninin personeli arasında firar hallerinin arttığı, 5. muhrip alayı personeli arasında çok sayıda ölü ve yaralı bulunduÄŸu bilgisi paylaşıldı.

10. alayın savunma hattına gönüllüleri taşıyan bir aracın Azerbaycan ordusunca vurulması sonucu ölü ve yaralıların bulunduÄŸu, Ermenistan güçlerinin çok sayıda zırhlı aracı bırakarak geri çekildiÄŸi kaydedildi.

Paralı askerler savaşmayı reddetti

Azerbaycan ordusunun, Ermenistan ordusunun 9. motorize tüfek alayının topçu bataryasını imha ettiÄŸi, alayın komutan yardımcısının yaralandığı bildirildi.

Açıklamada, DaÄŸlık KarabaÄŸ'a Ermenistan'ın yanında savaÅŸmaya gelen bazı paralı askerlerin savaÅŸmayı reddettiÄŸi ifade edildi.

Azerbaycan ordusunun tüm cephe boyunca avantajlı durumda olduÄŸu vurgulandı.

Açıklamada, Ermenistan ordusunun insani ateÅŸkesi alenen ihlal ettiÄŸi ve sabah saatlerinden baÅŸlayarak Goranboy, Terter, AÄŸdam ve AÄŸcabedi illerini top atışına tuttuÄŸu kaydedildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.