Sosyal Medya

Güncel

Azerbaycan Savunma Bakanlığı: İstikamet Karabağ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yarbay Anar Eyvazov, Azerbaycan ordusunun işgalden kurtardığı bölgelerden bir adım bile geri çekilmediğini vurgulayarak, "Her şey operasyon planına uygun sürüyor. İstikamet Karabağ" dedi.



Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yarbay Anar Eyvazov, düzenlediÄŸi basın toplantısında, Azerbaycan ordusunun topraklarını kurtarmak için baÅŸlattığı operasyonu kararlılıkla sürdürdüÄŸünü belirtti.

Bugün Ermenistan-Azerbaycan sınırına yakın bölgede Ermenistan'a ait bir Ä°HA'nın Azerbaycan hava savunma birliklerince düÅŸürüldüÄŸünü bildiren Anar Eyvazov, Ermenistan'ın askeri altyapılarına ve mühimmat depolarına top atışlarıyla büyük darbe indirildiÄŸini kaydetti.

Eyvazov, yer deÄŸiÅŸtirme faaliyetini hayata geçiren Ermenistan ordusuna ait askeri konvoyun Azerbaycan ordusunun nokta atışı ile darmadağın edildiÄŸini belirtti.

Cephe hattının farklı yönlerinde Ermenistan ordusuna ait 10 tank, 6 D-20 obüs, 1 Akatsiya kundağı motorlu obüs ve 30 aracın imha edildiÄŸi bildiren Anar Eyvazov, Ermenistan ordusunun 1'inci ve 7'nci alaylarının askerlerinin firar ettiÄŸini de aktardı.

MaÄŸlubiyetle karşı karşıya kalan Ermenistan güçlerinin Goranboy, Terter, AÄŸdam, AÄŸcabedi ve Berde illerine Toçka-U füzeleri de kullanarak ateÅŸ açtığını belirten Eyvazov, Azerbaycanlı sivillerden ölü ve yaralıların olduÄŸunu bildirdi.

Azerbaycan ordusunun vurduÄŸu tüm hedeflerin uluslararası kurallara uygun yasal hedefler olduÄŸunun altını çizen Anar Eyvazov, "Azerbaycan ordusunun hiçbir teçhizat sorunu yok. Ordumuz, karşı saldırı baÅŸlattığı günden bugüne kadar iÅŸgalden kurtardığı bölgelerden bir adım bile geri çekilmemiÅŸtir. Tam aksine her ÅŸey operasyon planına uygun sürüyor. Ä°stikamet KarabaÄŸ. Zafer bizimdir." ifadesini kullandı.

Azerbaycan ordusu Ermenistan'a ait tank ve zırhlı araçları imha etti

Öte yandan, Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'a ait tank ve zırhlı araçların vurulma anlarının havadan çekilmiÅŸ görüntülerini paylaÅŸtı.

Kayıtlarda mevzilerde kamuflajlı ÅŸekilde saklanmış tank ve zırhlı araçların nokta atışıyla imha edildiÄŸi görülüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.