Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'un İslam'ı hedef alan açıklamasına tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un skandal ifadelerine, "'İslam krizde' açıklaması saygısızlıktan öte açık bir provokasyondur. Sen kimsin İslam'ın yapılandırılması diye ifadeyi ağzına alıyorsun?" diyerek tepki gösterdi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, BeÅŸtepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Camiler ve Din Görevlileri Haftası Programı'nda konuÅŸtu.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın konuÅŸmasından öne çıkanlar:

DEAÅž belasının en az zararla atlatılmasında Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığımızın büyük katkısı olmuÅŸtur. Bizzat ÅŸahit olduÄŸumuz Ömer DöngeloÄŸlu hocamızı ve koronavirüse kurban verdiÄŸimiz tüm hocalarımızı rahmetle yad ediyorum.

Devlet ve millet dayanışmasının sergilendiÄŸi sıkıntılı dönemleri diÄŸer ülkelere göre daha kolay atlattık.

"Karadeniz'de tarihimizin en büyük doÄŸal gaz rezervini keÅŸfettik"

Karadeniz'de tarihimizin en büyük doÄŸal gaz rezervini keÅŸfettik. Bu rezerv salgın günlerinde milletimize umut vermenin yanısıra daha büyük keÅŸiflere olan inancımızı arttırdı.

"Ayasofya'yı dualar, niyazlar, gözyaÅŸları ile yeniden ibadete açtık"

Ayasofya'yı dualar, niyazlar, gözyaÅŸları ile yeniden ibadete açtık. Ayasofya'nın tekrar cami hüviyetine kavuÅŸması milletimizin en büyük hayallerindendi. Ayasofya kararıyla Türkiye, bağımsızlığı üzerindeki bir gölgeyi kaldırmış, iradesine vurulan bir prangadan daha kurtulmuÅŸtur.

"Ülkemizin dini özgürlükler konusunda hiçbir kompleksi olmadığını gösterdik"

Açılışını yaptığımız Sümela Manastırı ile ülkemizin dini özgürlükler konusunda hiçbir kompleksi olmadığını göstermiÅŸ olduk. Türkiye dini hak ve özgürlükler konusunda örnek tavır sergilerken Batı'da tersi atmosfer var.

"Avrupalı siyasetçiler baÅŸarısızlıklarını perdelemek için Müslümanlara saldırıyor"

Bugün birçok Batı ülkesinde, ırkçılık ve Ä°slam düÅŸmanlığı bizzat devlet tarafından himaye edilmektedir. Irkçılık ve Ä°slam düÅŸmanlığıyla yüzleÅŸmek yerine hedef saptıranlar, en büyük kötülüÄŸü kendi toplumlarına yapmaktadır. Müslümanlara saldırmak Avrupalı siyasetçilerin baÅŸarısızlıklarını perdelemek için kullandıkları en önemli araçlardan biri haline gelmiÅŸtir.

"Macron'un ifadeleri açık bir provokasyon"

Macron'un Müslümanların yoÄŸunlukta olduÄŸu bir ÅŸehirde yaptığı 'Ä°slam krizde' açıklaması, saygısızlıktan öte açık bir provokasyondur. Fransız Devlet BaÅŸkanı olarak 'Ä°slam'ın yapılandırılması'ndan bahsetmesi hadsizliktir, edepsizliktir. Sen kimsin Ä°slam'ın yapılandırılması diye bir ifadeyi aÄŸzına alıyorsun?

"Macron cahili olduÄŸu meselelerde konuÅŸurken dikkat etmeli"

Devlet baÅŸkanları insanların kutsalları ile ilgili konularda söz söylerken kılı kırk yarmalıdır. Macron cahili olduÄŸu meselelerde konuÅŸurken dikkat etmeli. Sömürge valisi gibi deÄŸil sorumlu devlet adamı gibi davranmalı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.