Sosyal Medya

Güncel

İran, Süleymani'nin intikamı için suikast hazırlığında iddiası

İran’ın, Süleymani’nin intikamını almak için Trump’a yakın isimlerden olan ABD’nin Güney Afrika Büyükelçisi Lana Marks’a suikast planı yaptığı iddia edildi



Ä°ran’ın, Süleymani’nin intikamını almak için Trump’a yakın isimlerden olan ABD’nin Güney Afrika Büyükelçisi Lana Marks’a suikast planı yaptığı iddia edildi

Ä°ran’ın ocak ayında Irak’ın baÅŸkenti BaÄŸdat’ta ABD tarafından suikast ile öldürülen Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin intikamını almak için planlar yaptığı ileri sürüldü. Politico gazetesinin, ABD yönetiminin istihbarat raporlarına dayanarak yaptığı haberde, Ä°ran’ın intikam için ABD’nin Güney Afrika Büyükelçisi Lana Marks’a suikast planı üzerinde çalıştığı kaydedildi.

ABD’nin Güney Afrika Büyükelçisi Lana Marks

Habere göre Büyükelçi Lana Marks’ın, Süleymani’yi öldürme emrini veren BaÅŸkan Donald Trump’a yakın bir isim olduÄŸu için hedef seçildiÄŸi ileri sürüldü. Yetkililerin bahar aylarından bu yana Marks’a yönelik genel bir riskten haberdar oldukları ancak istihbarat raporlarına göre büyükelçiyle ilgili tehdidin son haftalarda çok daha belirgin hale geldiÄŸi ifade edildi. Gazetenin kaynak gösterdiÄŸi ABD’li bir yetkili, Ä°ran’ın Pretorya’daki büyükelçiliÄŸinin de bu plana dâhil olduÄŸunu savundu.

Ä°ran 3 Ocak’ta gerçekleÅŸtirilen saldırının ardından Irak’ta Amerikan askerlerinin bulunduÄŸu üsse saldırı düzenleyerek karşılık vermiÅŸti. ABD’de yetkililer Tahran’ın yeni bir misilleme arayışında olduÄŸunu ileri sürerken, Times of Israel gazetesi ise Amerikalı bir büyükelçinin öldürülmesinin bölgede zaten var olan gerilimi tırmandırabileceÄŸi uyarısında bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.