Sosyal Medya

Hafter güçleri ateşkesi Sirte’ye yığınak yapmak için kullanıyor

Libya ordusu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter milislerine ait 80 askeri araçtan oluşan bir konvoyun Cufra kentinden El-Lud kentine doğru hareket ettiğini duyurdu.



Libya Ordusu Sözcüsü Muhammed Kununu, Libya ordusu tarafından yürütülen Öfke Volkanı Operasyonu'nun Facebook sayfasında yer alan açıklamasında, 80 araçlık konvoyun Sirte yakınlarındaki Lud kentine sevk edildiÄŸinin belirlendiÄŸini kaydetti.

Söz konusu askeri araç sevkiyatının, Hafter milislerinin daha önceki 5 ateÅŸkes ihlalinin ardından gerçekleÅŸtiÄŸini aktaran Kununu, Libya ordusu güçlerine teyakkuz halinde olmaları talimatı verdiklerini dile getirdi.

Libya'da ateşkes kararı

Libya BaÅŸbakanı Fayiz es-Serrac ve ülkenin doÄŸusundaki gayrimeÅŸru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in siyasi müttefiki Tobruk Temsilciler Meclisi (TM) BaÅŸkanı Akile Salih, 21 AÄŸustos Cuma günü ateÅŸkes kararı aldıklarını duyurmuÅŸtu.

AteÅŸkes kararı kapsamında, Sirte ve Cufra'nın silahtan arındırılmış bölgeler olması, ülkede petrol üretimi ve ihracının yeniden baÅŸlatılması, yabancı ve paralı askerlerin ülkeden çıkması ve BaÅŸkanlık Konseyi ile genel seçimlerin gelecek mart ayında yapılması öngörülüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.