Sosyal Medya

Lukaşenko: Belarus çökerse Rusya da çöker

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, ülkesinde cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında yaşanan protestoların bir sosyal medya uygulaması üzerinden koordine edildiğini belirterek, "Eğer bugün Belarus çökerse, ardından Rusya da çökecek." dedi.



LukaÅŸenko, bazı Rus medyası temsilcilerine verdiÄŸi röportajda protestolar nedeniyle ülkede meydana gelen siyasi duruma iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu.

Seçim sonuçlarına yönelik protestoların sosyal medya üzerinden koordine edildiÄŸini anlatan LukaÅŸenko, bu yöntem karşısında Rusya’nın da baÅŸ edemeyeceÄŸini vurguladı. Bu hususta pek çok devlet baÅŸkanı ile görüÅŸtüÄŸünü aktaran LukaÅŸenko, Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin'i de bu yönteme karşı duramayacağı konusunda uyardığını dile getirdi.

LukaÅŸenko, "(Sosyal medya uygulaması) Telegram kanallarına karşı nasıl direniyorsunuz? Bu kanalları engelleme yeteneÄŸiniz var mı? Hiç kimse bu kanalları engelleyemez, hatta bu ağı yaratan bile." ifadelerini kullandı.

Telegram uygulamasındaki bazı kanalların protestoların organizasyonunda baÅŸrol oynadığını vurgulayan LukaÅŸenko, bu yöntemi ABD’nin düÅŸündüÄŸünü ve ÅŸimdi Belarus’ta bunu uygulayarak baÅŸardığını ifade etti. Ä°nterneti kesmenin bir faydası olmayacağını kaydeden LukaÅŸenko, Polonya’dan yönetilen bu kanalların yine de kapatılamayacağını dile getirdi.

Rusya’nın da yakın bir zamanda birdenbire bazı siyasi olaylar yaÅŸayacağını savunan LukaÅŸenko, "Rus kurumları ve yönetimiyle birlikte ne düÅŸünceye ulaÅŸtık biliyor musunuz? EÄŸer bugün Belarus çökerse, ardından Rusya da çökecek." diye konuÅŸtu.

MÄ°NSK’TEKÄ° PROTESTO EYLEMLERÄ°NDE GÖZALTI

Öte yandan muhalefetin oluÅŸturduÄŸu Yönetimi Devralma Koordinasyon Kurulu üyesi Mariya Kolesnikova'nın Belarus-Ukrayna sınırında gözaltına alınmasını protesto etmek üzere baÅŸken

Minsk'te sayıları 200’ü bulan çoÄŸunluÄŸu kadın bir grup, sokaklarda izinsiz eylem düzenledi. Polisin müdahale ederek dağıttığı protestocu grup arasından bazı kiÅŸiler gözaltına alındı.

Belarus'ta 9 AÄŸustos'ta yapılan cumhurbaÅŸkanlığı seçimlerini mevcut CumhurbaÅŸkanı Aleksandr LukaÅŸenko'nun kazanmasının ardından "seçimlere hile karıştırıldığı" iddiasıyla protesto gösterileri baÅŸlamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.