Sosyal Medya

Güncel

İsrail, işgal altındaki Batı Şeria'da 5 bin yeni yerleşim birimi kuracak

Yerel basında pazar günü çıkan haberlere göre, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz işgal altındaki Batı Şeria'da 5 bin yeni yerleşim birimini kurulması için çaba sarfeydiyor.



Ä°srail'in Kanalı 12 televizyonuna göre Gantz, Yüksek Planlama Konseyi'nin inÅŸaat planlarının onaylanması için bu hafta toplanmasını istiyor.

Gantz, BaÅŸbakan Benjamin Netanyahu'ya bir mektup göndererek, iÅŸgal altındaki topraklarda Ä°srail Savunma Bakanlığı'nın sivil kolu olan komiteyi toplamasını istedi.

Kanal 12'nin haberinde kaynak belirtilmeden, ana yerleÅŸim yerlerinin ötesine uzanacak olan bu devasa planın, yerleÅŸim yerlerinde yapılması planlanan inÅŸaatların askıya alınmasına yönelik karardan yaklaşık altı ay sonra geldiÄŸine iÅŸaret etti.

Ä°srailli gözlemciler, Yüksek Planlama Konseyi'nin altı aydan uzun süredir toplanmadığı için Gantz'ın bu manevrayı Netanyahu'yu köÅŸeye sıkıştırmak için kullandığına inanıyorlar.

Haberde, "Netanyahu, Yüksek Planlama Konseyi'ni toplamazsa suçlanacak" denildi.

Netanyahu ve Gantz'ın, güç paylaşımı anlaÅŸması yaparak kurdukları koalsiyon hükümetinde giderek artan sürtüÅŸmeler nedeniyle, 2 yıldan biraz daha uzun bir süre içinde dördüncü seçimlere gitmesi bekleniyor.

Kaynak: Middle East Monitor

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.