Sosyal Medya

Güncel

Mali'de devrik lider İbrahim Keita'nın ülkeyi terk ettiği iddia edildi

Mali'de 18 Ağustos'ta gerçekleşen darbe sonrası istifa eden Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita'nın tedavi için Mali'den ayrıldığı öne sürüldü.



Yerel basındaki devrik liderin ailesi ve havalimanı yetkililerine dayandırılan haberlere göre, iskemik inme teÅŸhisi konan Keita, tedavi için BAE'nin Abu Dabi kentine gitmek üzere baÅŸkent Bamako'dan ayrıldı.

Keita'nın uçağının hala havada olduÄŸu belirtiliyor.

Bamako'da 2 Eylül'de hastaneye kaldırılan ve iskemik inme teÅŸhisi konulan 75 yaşındaki Keita, 4 Eylül'de taburcu edilmiÅŸti.

Keita'nın ambulans uçakla daha önce de tedavi gördüÄŸü BAE'ye gidebileceÄŸi ihtimali gündeme gelmiÅŸti.

Askeri cunta Halkın Kurtuluşu Ulusal Konseyi (CNSP), 18 Ağustos'ta askeri kışlada alıkoyduğu Keita'yı 27 Ağustos'ta serbest bırakmıştı.

CNSP, o tarihten bu yana özel korumalı konutunda kalan Keita'ya, tedavisi için yurt dışına çıkış izni vermiÅŸti.

Askeri darbe

Bamako'ya 15 kilometre mesafede bulunan ve 2012'de dönemin CumhurbaÅŸkanı Amadou Toumani Toure'nin devrilmesinde de önemli rol oynayan Kati garnizonunda, 18 AÄŸustos Salı günü ayaklanan bir grup asker, araçlarla baÅŸkente gelmiÅŸti.

Bazı bakanlar ile yüksek rütbeli bazı askerler alıkonulurken, hükümet binaları ve resmi kurumlar boÅŸaltılmıştı.

CumhurbaÅŸkanı Keita, öÄŸleden sonra konutundan askerler tarafından alınarak Kati kışlasına götürülmüÅŸ, gece yarısı devlet televizyonundan istifa ettiÄŸini duyurmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.