Sosyal Medya

Güncel

Nijerya'da Boko Haram katliamı: Bir gecede 75 kişi öldürüldü

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın kuzeydoğusunda terör örgütü Boko Haram bir gecede 75 kişi öldürdü.



Ulusal basında çıkan haberlere göre, Nijerya Meclisi Ordu Komite BaÅŸkanı ve Güney Borno Senatörü Ali Ndume, Borno eyaletine baÄŸlı Maiduguri'de düzenlenen paydaÅŸlar programına katıldı.

Ndume, burada yaptığı açıklamada, terör örgütü Boko Haram'ın Borno eyaletine baÄŸlı Gwoza bölgesinde bir gecede 75 yaÅŸlıyı öldürdüÄŸünü kaydetti.

Boko Haram'ın saldırıları nedeniyle Gwoza halkının tehlikede olduÄŸunu iÅŸaret eden Ndume, "Ben bir senatör olarak bile, Gwoza'ya hala gidemiyorum çünkü güvenli deÄŸil. Saldırılar nedeniyle her gün insan ölüyor. Güvenlik güvenlik görevlilerimiz ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar ancak durum çok büyük. Burada her gün insan ölüyor." ifadelerini kullandı.

Ndume, saldırıların dışında bölge halkının açlıkla karşı karşıya kaldığını belirterek, sivil toplum kuruluÅŸların olmaması halinde durumun daha da kötüleÅŸeceÄŸini söyledi.

Nijerya'da 2000'li yılların başından bu yana varlık gösteren terör örgütü Boko Haram'ın, 2009'dan bu yana düzenlediÄŸi kitlesel ÅŸiddet eylemlerinde 20 binden fazla kiÅŸi öldü.

Örgüt, 2015'ten beri Nijerya baÅŸta olmak üzere, Kamerun, Çad ve Nijer'de de saldırılar gerçekleÅŸtiriyor. Örgütün Çad Gölü Havzası'ndaki saldırılarında en az 2 bin kiÅŸi hayatını kaybetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.