Sosyal Medya

Prens Selman, Kaşıkçı cinayeti korkusundan gizli ABD İsrail görüşmesini iptal etti

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın gelecek hafta Washington'ı ziyaret ederek, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya gelmeyi planladığı ancak gizli toplantının sızmasından sonra bu planı iptal ettiği öne sürüldü. Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından bugüne kadar ABD ziyareti gerçekleştirmeyen Selman'ın, söz konusu ziyarette aleyhinde kampanya yapılmasından da endişe ettiği belirtildi.



Suudi Arabistan ve OrtadoÄŸu'da izlediÄŸi kaos siyaseti ile uzun süredir gündeme gelen Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın Washington ziyaretini korkudan iptal ettiÄŸi iddia edildi.

Middle East Eye'de bir yazı kaleme alan David Hearst, Prens Selman'ın 31 AÄŸustos Pazartesi günü Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya gelmeyi planladığını ancak bu gizli görüÅŸmenin sızdığını belirtti. Prens Selman'ın aleyhinde kampanyadan da endiÅŸe ederek bu ziyareti iptal ettiÄŸi ortaya çıktı.

KAÅžIKÇI CÄ°NAYETÄ° KARÄ°ZMASINI YERLE BÄ°R ETTÄ°

Suudi Arabistan'da reformcu kimliÄŸini öne çıkararak uzun süre ABD baÅŸta olmak üzere Batı'nın desteÄŸini arkasına alan Prens Selman, Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrası bütün karizması çizilmiÅŸti.

2 YILDIR ABD'YE GÄ°DEMÄ°YOR

Suudi Arabistan'da kendisine muhalif olan her ismi öldürme ve sindirme politikaları ayyuka çıkan Muhammed bin Selman, en son ABD ziyaretini 2018'in Mart ayında gerçekleÅŸtirmiÅŸti.

KARDEŞİNÄ° DAHÄ° ÜLKEYE GETÄ°RDÄ°

Kaşıkçı cinayeti sonrası Washington büyükelçisi konumundaki kardeÅŸi Halid bin Selman'ı ülkeye getirterek, savunma bakan yardımcısı yapması dikkatlerden kaçmamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.