Sosyal Medya

İran medyası: Türkiye artık enerji oyuncusu olarak masada

Fatih sondaj gemisinin Karadeniz'de keşfettiği 320 milyar metreküp doğal gazla ilgili İran'da çarpıcı bir makale yayımlandı. İran medyasının yayımladığı makalede, keşfedilen gazın enerji piyasasındaki denklemleri değiştireceği ve Türkiye'nin İran’a olan bağımlılığının azalacağı ifade edildi.



Fatih sondaj gemisinin Karadeniz'de keÅŸfettiÄŸi 320 milyar metreküp doÄŸal gazla ilgili Ä°ran'da çarpıcı bir makale yayımlandı. Ä°ran medyasının yayımladığı makalede, keÅŸfedilen gazın enerji piyasasındaki denklemleri deÄŸiÅŸtireceÄŸi ve Türkiye'nin Ä°ran’a olan bağımlılığının azalacağı ifade edildi.

TÜRKÄ°YE TARÄ°HÄ°NDEKÄ° EN BÜYÜK KEŞİF

Türkiye’nin Karadeniz'de bulduÄŸu 320 milyar metreküplük doÄŸal gaz, dünyanın gündemini meÅŸgul etmeyi devam ediyor. Ä°ran medyası, Türkiye’nin Karadeniz’de bulduÄŸu doÄŸal gazı kullanıma baÅŸlamasıyla Ä°ran’ın en önemli gaz müÅŸterilerinden biri olan Türkiye’nin Ä°ran’a bağımlılığının azalmasına neden olacağını ve bu durumdan Ä°ran’ın yakın gelecekte zarar göreceÄŸini aktardı. Ä°ran’ın yarı resmi haber ajansı Mehr, Türkiye’nin Karadeniz’de 320 milyar metreküp doÄŸal gaz keÅŸfiyle ilgili yaptığı analiz haberde, bu keÅŸfin gaz piyasasındaki denklemleri deÄŸiÅŸtireceÄŸini ve Ä°ran’ın aleyhine bir geliÅŸme olduÄŸunu yazdı.

TÜRKÄ°YE Ä°LK KEZ GAZ OYUNCUSU OLARAK PÄ°YASADA YER ALACAK

Analizde ÅŸu ifadelere yer verildi: “Türkiye’nin Karadeniz'de büyük bir gaz sahası bulması, gaz piyasasındaki denklemlerini deÄŸiÅŸtirebilir. Åžüphesiz Ä°ran yakın gelecekte bundan etkilenip, zarar görecektir. Bu keÅŸifle, bir taraftan Türkiye’nin Ä°ran gazına bağımlılığı ve Ä°ran’dan ithalatı azalırken diÄŸer yandan Türkiye ilk kez bir gaz oyuncusu olarak dünya piyasada yerini almış olacak" ifadelerine yer verildi. Öte yandan Ä°ranlı haber ajansı, Ä°ran- Türkiye arasında var olan mevcut doÄŸal gaz anlaÅŸmasının 2026 yılında sona ereceÄŸine dikkat çekerek, Ä°ran’ın Türkiye pazarındaki payını koruması için 2026 yılını beklemeden Ankara’yla yeni anlaÅŸmalar için müzakerelerde bulunması gerektiÄŸini aktardı.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.