Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'ye ilave S-400 tedariki için sözleşme imzalandı

Rus yayın organları ikinci parti S400 hava savunma sistemi teslimatı için sözleşme imzalandığını duyurdu.



Rosoboronexport CEO’su Alexander Mikheev, Rusya’da düzenlenen Army-2020 fuarında yaptığı açıklamada ikinci parti S-400 hava savunma sistemlerinin tedariki noktasında Rusya ile Türkiye arasında sözleÅŸme imzalandığını açıkladı. Mikheev gazetecilere yaptığı açıklamada, “SözleÅŸme imzalandı, ÅŸu anda ortaklarımızla bu sözleÅŸmenin yürütülmesi için mali modeli tartışıyoruz” ifadesinde bulundu.

Rusya BaÅŸbakan Yardımcısı Borisov, Haziran 2020’de, S-400 hava savunma füze sistemleri ile ilgili talep gelmesi halinde Türkiye ile bu yıl S-400 sevkiyatına yönelik ek bir anlaÅŸma yapabileceklerini, Ankara’nın ek sevkiyat talep etme hakkının da bulunduÄŸunu söylediÄŸi ifade edilmiÅŸti.

Gazetecilere konuÅŸan Borisov, Türkiye’ye yıl sonuna kadar daha fazla S-400 sevkiyatı yapılmasına yönelik bir anlaÅŸma imzalanması olasılığının ne kadar olduÄŸu sorusunu cevaplayıp, “Böyle bir hakları var, isteklerini belirtirlerse, imzalarız.” ifadelerini sarf etmiÅŸti.

Rusya’nın askeri-teknik iÅŸ birliÄŸinden sorumlu federal servisi FSVTS’nin baÅŸkanı Dmitriy Åžugayev, Haziran 2020’de yaptığı açıklamada, Türkiye’ye ikinci bir S-400 savunma sistemi satışı yapılması üstüne yapılan görüÅŸmelerde ilerleme saÄŸlandığını, Ankara’nın nihai kararını beklediklerini söylemiÅŸti.

FSVTS baÅŸkanı Åžugayev Ekotürk kanalına demecinde, “Herkesin malumu olan pandemi sebebiyle uygulanan kısıtlamaları düÅŸünecek olursak, (ikinci parti S-400 sevkiyatına iliÅŸkin) sözleÅŸmenin ne zaman imzalanacağına dair tahminde bulunmanın, açık konuÅŸmam gerekirse, bir yararı olmaz. Yine de ikinci bir S-400 savunma sistemi satışı hakkındaki diyaloÄŸun hayli ileri bir aÅŸamada olduÄŸunu söyleyebiliriz.” demiÅŸti.

*Militarynews.ru internet Sitesi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.