Sosyal Medya

İz Bırakan Replikler

Ayla: Babalar evlatları için mücadele eder, onlara verdiği sözler için yaşar

1950 yılında başlayan Kore Savaşı sırasında yaşanan gerçek bir hikâyeden uyarlanan film, savaş esnasında bir Türk subayı ile yetim ve öksüz kalmış küçük bir çocuğun özelinde baba-evlat sevgisini işleyen bir hikaye üstüne kuruludur.



1950 yılında Kuzey Kore, Güney Kore'ye saldırdığında BirleÅŸmiÅŸ Milletler'in yaptığı yardım çaÄŸrısı sonucu Türkiye, Kore'ye bir tugay gönderir. Her ÅŸey gönderilen tugayın içindeki askerlerden birisi olan Süleyman Astsubay'ın gece savaÅŸ meydanında annesi babası öldürülmüÅŸ küçük bir kız bulmasıyla baÅŸlar.
 
Sıra 5 yaşındaki küçük kıza isim vermeye gelince Süleyman Astsubay “ay gibi yüzü var zaten ay ışığında bulduk” diyerek Ayla ismini verir. 15 ay boyunca Ayla'nın bakımını üstlenen Süleyman Astsubay'ın artık Türkiye'ye dönmesi gerekmektedir. Devamında üst düzey kiÅŸilerin devreye girmesi ile Ayla Kore'deki Türk askeri misyonunca kurulmuÅŸ Ankara Okulu'na baÅŸlar.
 
Ayla'yı bırakıp gitmek istemeyen Süleyman Astsubay onu Türkiye'ye götürmek için birçok yolu dener fakat bir türlü Güney Kore yasalarını aşıp Ayla'yı Türkiye'ye dönerken yanına alamaz. SavaÅŸ günlerini geride bıraktıktan 60 yıl sonra Ayla ve Süleyman DilbirliÄŸi Güney Kore'de, Ankara Parkı'nda tekrar bir araya gelirler.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.