Sosyal Medya

Güncel

Barış Pınarıyla terörden arınan Tel Abyad'da diploma töreni

Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü YPG/PKK’dan kurtarılan Tel Abyad'da lise ve üniversiteye geçiş sınavlarında başarılı olan öğrencilere mezuniyet töreni düzenlendi.



13 Ekim 2019'da Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü YPG/PKK’nın esaretinden kurtarılan Tel Abyad'da orta okul ve liseyi bitiren 400'den fazla öÄŸrenci, terörden uzak ilk kez mezuniyet heyecanını yaÅŸadı.
Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı tedbirler alınarak gerçekleÅŸtirilen törene, Tel Abyad Milli EÄŸitim KoordinatörlüÄŸü yetkilileri de katıldı.

Barış Pınarı Harekatı bölgesindeki lise eÄŸitimini baÅŸarılı ÅŸekilde bitiren öÄŸrenciler, Türkiye'de yabancı öÄŸrenciler için YükseköÄŸretim Kurulunca (YÖK) düzenlenen Yabancı ÖÄŸrenci Sınavına (YÖS) girme hakkı kazanacak.

Türkiye'de YÖS sınavında baÅŸarılı olan yabancı öÄŸrenciler, puanlarına ve üniversitelerin belirlediÄŸi kontenjanlara göre eÄŸitim görüyor.

Tel Abyad Milli EÄŸitim Müdürü Samer Hamdo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lise son sınavlarında baÅŸarı oranının yaklaşık yüzde 72 olduÄŸunu belirtti.

Hamdo, sayısal sınavına giren 98 öÄŸrenciden 67'sinin, sözel sınavda 242 öÄŸrencinden 146'sının, liseye geçiÅŸ sınavına giren 263 öÄŸrenciden de 202'sinin baÅŸarılı olduÄŸunu ifade etti.

Liseye geçiÅŸ sınavında birinci olan Meryem Ebid'in babası Mohammed Ebid, eÄŸitimden umudunu kestiÄŸini ancak Türkiye’nin yardımıyla uzun bir aradan sonra eÄŸitimin yeniden baÅŸlamasının bir umut ışığı yarattığını söyledi.

Ebid, öÄŸrencilerin yurt içinde veya dışında eÄŸitime devam edebileceÄŸi için Türkiye’ye teÅŸekkürlerini iletti.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.