Sosyal Medya

Güncel

Zeytinburnu'nda ırkçı saldırı: Suriyeli sığınmacı genç öldürüldü

Zeytinburnu sahilinde bir grup Suriyeli muhacir, bir kişinin önce ırkçı sözlerine maruz kaldı, ardından da silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda 21 yaşındaki Abdulkadir Davud hayatını kaybetti.



Ä°stanbul’un Esenler ilçesinde ikamet eden ve 16 AÄŸustos Pazar günü Zeytinburnu sahiline inen bir grup Suriyeli muhacir ırkçı saldırıya uÄŸradı.

Saldırıda 21 yaşındaki Abdulkadir Davud hayatını kaybetti.

Saldırının tanıklarından 20 yaşındaki Suriyeli mülteci Ahmed Uzun yaÅŸananları Evrensel’den Ercüment Akdeniz’e anlattı:

Zeytinburnu sahilindeki bir parkta sohbet ediyorduk. Eve gitmek üzere duraÄŸa gittik. Esenler otobüsünü bekliyorduk. Tanımadığımız bir adam evinin penceresinden çıktı ve bize küfür etmeye baÅŸladı. ‘Niye küfür ediyorsun, biz sana ne yaptık’ diye sorduk, çok ağır küfürler etti. Biz küfür etmedik.

Sözü edilen kiÅŸinin içeri girmesiyle bu kez balkona eÅŸinin çıktığını ifade eden Uzun, devamla ÅŸunları söyledi:

Kadın bize ‘Kaçın, bu sarhoÅŸ, silah almaya gitti’ dedi. Biz de kaçmaya baÅŸladık. Arkadan 3 el silah sesi geldi. Ä°kisi Abdulkadir’e saplanmış, biri boÅŸa gitmiÅŸ. DöndüÄŸümüzde çocuk kanlar içindeydi. Ambulans onu almaya geldiÄŸinde tahminimce ölmüÅŸtü. O gün sahilde fotoÄŸrafını çekmiÅŸtim.

“SavaÅŸtan kaçtık buraya geldik, Abdulkadir burada öldürüldü”

Sonrasında sivil polislerin geldiÄŸini söyleyen Uzun, “Adamın kaçtığını söylediler, yakalanmış da olabilir. SavaÅŸtan kaçtık buraya geldik, Abdulkadir burada öldürüldü. Ailesi ve arkadaÅŸları olarak adalet istiyoruz” dedi.

Abdulkadir’in babasının Suriye’de öldüÄŸünü, altı kız kardeÅŸi ve annesi ile Ä°stanbul’da yaÅŸadığını belirten Abdulkadir’in eniÅŸtesi Gays El Khatip ise “BeÅŸ yıldır ütücülük yapıyordu. Sonra aksesuar lamba iÅŸine baÅŸladı. Abdulkadir evlenmemiÅŸti. Annesi sürekli aÄŸlıyor. Hukuk istiyoruz, adalet istiyoruz, cezası neyse alsın” diye konuÅŸtu.

Bu ve bunun gibi olaylara bakıldığında, Suriyeli muhacirler aleyhine paylaşımlar yapan Sinan Ogan ve Ümit ÖzdaÄŸ gibi ırkçıların insanları etkilemeye devam etmesinin daha bir çok saldırı ve cana kastı gündemimize taşıyacağı açıktır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.