Sosyal Medya

Güncel

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Hamas lideri Heniyye ile telefonda görüştü

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye telefon görüşmesi gerçekleştirdi.



İran Dışişleri Bakanı Zarif:

"Kahramanca direnen Filistin halkının, Arap ve Ä°slam aleminin bu anlaÅŸmayı (BAE ile Ä°srail'in normalleÅŸme anlaÅŸması) baÅŸarısızlığa uÄŸratabilecek güçte olduÄŸundan eminiz"

Hamas Siyasi Büro BaÅŸkanı Heniyye:

"(BAE ile Ä°srail'in normalleÅŸme anlaÅŸması) Filistin halkının sırtına saplanmış bir bıçaktır. Filistin halkı, davasına ve direniÅŸine sahip çıkacaktır"

Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı Cevad Zarif ile Hamas Siyasi Büro BaÅŸkanı Ä°smail Heniyye telefon görüÅŸmesi gerçekleÅŸtirdi.

Hamas tarafından yapılan yazılı açıklamada, görüÅŸmede Ä°srail ile BirleÅŸik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki normalleÅŸme anlaÅŸması ele alındı.

GörüÅŸmede Zarif, Ä°ran'ın Filistin halkının yanında olduÄŸunu ve anlaÅŸmanın kabul edilemez olduÄŸunu belirtti.

Zarif, "Kahramanca direnen Filistin halkının, Arap ve Ä°slam aleminin bu anlaÅŸmayı baÅŸarısızlığa uÄŸratabilecek güçte olduÄŸundan eminiz." dedi.

Heniyye ise Ä°ran yönetimine ve halkına Filistinlilerin haklarını savunduÄŸu için teÅŸekkürlerini sundu.

AnlaÅŸmayı "Filistin halkının sırtına saplanmış bir bıçak" ÅŸeklinde nitelendiren Heniyye, "Filistin halkının, davasına ve direniÅŸine sahip çıktığını" vurguladı.

Heniyye, Filistin'de milli bir birlik kurmak için her türlü çabayı sarf edeceklerini söyleyerek, "Tarihi kararlılığımız, davamız ve ümmetimizin lehine olacak." diye konuÅŸtu.

BAE ile İsrail arasındaki normalleşme anlaşması

ABD BaÅŸkanı Donald Trump, dün Ä°srail ile BAE'nin "iliÅŸkilerini tamamen normalleÅŸtirmek" için anlaÅŸmaya vardıklarını duyurmuÅŸtu. Ä°srail BaÅŸbakanı Netanyahu da Trump’ın paylaşımını alıntılayarak, "Bu tarihi bir gün." deÄŸerlendirmesi yapmıştı.

BAE'nin resmi ajansı WAM'ın haberinde ise Ä°srail ile BAE'nin, iliÅŸkilerin tesisi için "ortak bir yol haritası" belirleme konusunda anlaÅŸtığı ve iki ülkeden yetkililerin ilerleyen haftalarda bir araya gelerek farklı alanlarda ikili anlaÅŸmalar imzalayacağı ifade edilmiÅŸti.

BAE, 1979’da Mısır’ın, 1994’te de Ürdün’ün ardından Ä°srail ile normalleÅŸme anlaÅŸmasını imzalayan üçüncü Arap ülkesi oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.