Sosyal Medya

İhvan liderlerinden İsam İryan cunta rejiminin ceza evinde hayatını kaybetti

Mısır'da Müslüman Kardeşler teşkilatının (İhvan) üst düzey isimlerinden İsam Aryan'ın, darbeci Sisi rejiminin tuttuğu cezaevinde hayatını kaybettiği bildirildi.



Mısır'da Müslüman KardeÅŸler teÅŸkilatının (Ä°hvan) üst düzey isimlerinden Ä°sam el Ä°ryan'ın, tutulduÄŸu cezaevinde hayatını kaybettiÄŸi bildirildi.

Ä°hvan'ın üst düzey isimleri arasında olan Ä°ryan 66 yaşındaydı. 30 Ekim 2013 tarihinde cuntajı Sisi rejimi tarafından tutuklanan ve yaklaşık 7 senedir cezaevinde tutulan Ä°ryan'ın, Mısır'ın iÅŸkence ve kötü muamelesi ile meÅŸhur Akrep Cezaevi'nde 'kalp krizi' sonucu yaÅŸamını yitirdiÄŸi belirtildi.

Iryan'ın avukatı Abdulmunim Abdulmaksud yaptığı açıklamada, güvenlik makamlarının kendisine tutuklu halde bulunan Iryan'ın öldüÄŸü bilgisini ilettiÄŸini söyledi.

Ölüm nedenine iliÅŸkin bilgisi olmadığını kaydeden Abdulmaksud, "Iryan'ın hapishanede ya da hastanede vefat edip etmediÄŸini bilmiyorum." dedi.

Ä°sam Ä°ryan, Ä°hvan baÄŸlantılı Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel BaÅŸkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu. 1970 yılından bu yana Ä°slami hareketler içerisinde yer alan ve 1974'te Ä°hvan'a katılan Ä°ryan, geçmiÅŸte de Ä°hvan'ın üst düzey heyeti olan "Ä°rÅŸad Ofisi" üyeliÄŸi yapmıştı.

Tıp doktoru olan ve bu alanda akademik çalışmalar da yürüten Ä°ryan, aynı zamanda Ä°slam fıkhı konusunda akademik uzmanlığıyla tanınıyordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.