Sosyal Medya

Yunan basınından savaş gemi ve uçakları Türkiye'ye karşı harekete geçti iddiası

Oruç Reis gemimiz, ilan edilen NAVTEX bölgesine ulaşmasının ardından Yunanistan harekete geçti. Yunan basını, Yunan donanmasına ait fırkateynlerin hazır bekletildiğini yazarken, "Jetler kalkışa hazır" iddiasını ortaya attı. "Yunan donanması her 15 dakikada bir Oruç Reis'in bölgeden çıkması için çağrı geçiyor" denilen haberlerde, "Güvenilir kaynaklara göre önümüzdeki 24 saat çok kritik" ifadesi kullanıldı.



Türkiye ile Yunanistan arasındaki sismik araÅŸtırma faaliyetleri geriliminde kritik bir sürece girildi.

Türkiye'nin DoÄŸu Akdeniz'deki deniz yetki alanlarında sismik araÅŸtırma faaliyetleri için Antalya açıklarından dün sabah hareket eden Oruç Reis araÅŸtırma gemisi, akÅŸam saatlerinde ilan edilen NAVTEX bölgesinde girdi. Oruç Reis'e 5 fırkateynin eÅŸlik ettiÄŸi görüldü.

"FIRKATEYNLER VE SAVAÅž UÇAKLARI ORUÇ REÄ°S'Ä°N KARÅžISINDA"

Bu geliÅŸmelerin ardından Yunan basını flaÅŸ iddialar ortaya attı. Ülkenin çok okunan gazetelerinden Ta Nea, "Yunan fırkateynler Oruç Reis'in karşısında" baÅŸlığını atarak, Yunan donanmasının gemileri ve fırkateynleri hazır beklettiÄŸini yazdı.

Gazete, Yunan donanmasının Oruç Reis'in bütün hareketlerinin yakından izlendiÄŸini ve Yunan Ulusal Operasyon Merkezi'nin bütün verileri incelediÄŸini yazarken, "Donanma, Türk araÅŸtırma gemisinin hareketlerini yakından takip ediyor ve her 15 dakikada bir geminin bölgeden çıkması çaÄŸrısını geçiyor. Yunan donanması Ege Denizi'nin güneydoÄŸusunda savaÅŸ pozisyonu alırken, Yunan Hava Kuvvetleri'ne ait savaÅŸ uçakları da kalkmaya hazır halde" ifadesi kullanıldı.

"24 SAAT ÇOK ÖNEMLÄ°"

Yunanistan'ın çok okunan gazetelerinden Kathimerini ise yaÅŸananları gazetenin manÅŸetlerine taşıdı.

Kathimerini haberinde, "Ankara-Atina arasındaki iliÅŸki Oruç Reis sebebiyle çok kırılgan ve hem Yunanistan hem de Türkiye'nin savaÅŸ gemileri karşı karşıya gelmiÅŸ durumda. Güvenilir kaynaklara göre önümüzdeki 24 saat çok kritik olarak adlandırılıyor" ifadesi yer verildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.