Sosyal Medya

Türkiye'den stratejik hamle: S-400'ler aktif hale getirildi iddiası

Türkiye'nin aldığı S-400 hava savunma sisteminin aktif hale getirildiğini söyledi. Ayrıca Emekli Hava Tümgeneral Beyazıt Karataş da geçtiğimiz aylarda, askeri personelin eğitim alması için zaten aktif hale getirildiğini belirtmişti.



Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 Hava Savunma Sistemleri'yle ilgili Gazeteci Yazar Alper Tan'dan flaÅŸ bir açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Alper Tan, S-400'lerin aktif halde bulunduÄŸunu ifade etti.

Alper Tan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Türkiye'nin Akdeniz'de yükselen gerilim karşısında S-400 savunma sistemini aktif hale getirdiÄŸi belirtiliyor." dedi.

1 ay önce açıklamıştı: S-400'ler zaten harbe hazır

GeçtiÄŸimiz ay konuyla ilgili Ulusal Kanal'da açıklamada bulunan Emekli Hava Tümgeneral Beyazıt KarataÅŸ, S-400 tartışmalarının gereksiz olduÄŸunu vurgulamıştı.

"Bir sistemi siyasetin içine çok bulaÅŸtırıp da savunma açısından geri planda bırakırsanız bu görevlerini yapmasını engellemiÅŸ olursunuz" diyen KarataÅŸ, "Türkiye'nin savunmasındaki sistemi çok fazla siyasetin içine sokarsanız, parasını verip aldığınız, eÄŸitimlerini neredeyse tamamladığınız, ÅŸu anda aktif, harbe hazır olarak adlandırdığımız sistemleri kullanmakta gecikirsiniz" demiÅŸti.

"EÄŸitim için zaten aktif hale getirildi"

EÄŸitim için sistemin aktif olması gerektiÄŸini belirten KarataÅŸ, "Sistemler aktif, neden biliyor musunuz? Zaten aktif olmadan çalışmaz, yani radarı döndürmeden personel eÄŸitimi yapamazsınız." dedi.

EÄŸitim için radarının dönmesi gerektiÄŸini bu yüzden S-400'ün zaten aktif halde olduÄŸunu vurgulayan ve bir kaç ay önceden aktif olması için siyasi emir verilmesinin yeterli olduÄŸunu belirten KarataÅŸ, "Personelin akademik çalışmaları yanı sıra, harekata yönelik eÄŸitimleri için zaten sistemin çalışması gerekiyor. S-400'ler aktif sadece siyasi yönden bekleniyor. Ä°htiyaç olduÄŸunda Türkiye'nin hava savunmasına katkıda bulunacak ÅŸekilde bekliyor." ifadelerini kullanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.