Sosyal Medya

İsrailli ırkçı siyasetçi: Lübnan'da harika bir havai fişek gösterisi izledik

İsrail'deki sağcı Zehut (Kimlik) Partisi Başkanı ve eski Meclis Başkan Yardımcısı Moshe Feiglin, Beyrut Limanı'nda meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüne yol açan patlamayla ilgili skandal sözler sarf etti. Feiglin, "Lübnan'da muhteşem bir havai fişek gösterisi seyrettik" ifadelerini kullandı.



Feiglin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sevgililer günü (Ä°brani takviminde 4-5 AÄŸustos) onuruna, Beyrut Limanı'nda muhteÅŸem bir havai fiÅŸek gösterisi seyrettik. Bu cehennemin bize roket olarak düÅŸeceÄŸini biliyor muydun?" ifadelerini kullandı.

Kendisinin patlayıcılar konusunda biraz bilgisi olduğunu belirten Feiglin, şunları kaydetti:

"Tanık olduÄŸum en büyük patlama 2,5 ton TNT patlayıcısının infilakı idi. Dün Beyrut Limanı'nda gördüÄŸümüz ise bundan çok daha fazlasıydı ki küçük bir nükleer bomba gibi yıkıcı etkisi vardı."

Patlamanın gerçek bir "ÅŸükür günü" olduÄŸunu ileri süren Feiglin, "sevgililer günü onuruna bu harika kutlamayı düzenleyen gerçek kahramanlara" da teÅŸekkür etti. Feiglin, 2013-2015 yıllarında Meclis'te Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu liderliÄŸindeki Likut Partisi'ni temsil etmiÅŸti. Feiglin'in partisi Zehut son seçimde ise barajı geçememiÅŸti.

Beyrut Limanı'nda dün patlayıcı maddelerin bulunduÄŸu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm Beyrut'u sarsan çok güçlü patlama meydana gelmiÅŸti. SaÄŸlık Bakanı Hamad Hasan, son verilere göre ölü sayısının 113'e yükseldiÄŸini, yaklaşık 4 bin yaralı ve onlarca da kayıp olduÄŸunu bildirmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.