Sosyal Medya

Güncel

Teslim olan PKK'lılardan ailelere çağrı: Evlatlarınıza sahip çıkın

İçişleri Bakanlığı koordinesinde güvenlik birimlerinin yürüttüğü ikna çalışmalarının ardından teslim olan terör örgütü üyeleri ifadelerinde, örgüte katılımın engellenmesi ve çocukların kurtarılması için ailelerin desteğinin önemini vurguladı.



Ä°çiÅŸleri Bakanlığı koordinesinde güvenlik birimlerinin sürdürdüÄŸü ikna çalışmalarıyla Ä°stanbul ve Şırnak'ta teslim olan iki kadın terörist, ifadelerinde ailelere çocuklarına sahip çıkmaları çaÄŸrısında bulundu.
 
Bu yılın başında örgüte katılan ve jandarmanın ikna çalışmaları sonrası Ä°stanbul'da teslim olan kadın terörist ifadesinde, örgüte katılmadan önce psikolojik sorunlar yaÅŸadığını ve ailesiyle diyaloÄŸunun iyi olmaması nedeniyle de dışarı yöneldiÄŸini anlattı.
 
Aynı dönemde tanıştığı örgüt mensuplarınca kandırılarak PKK'ya katılımının saÄŸlandığını aktaran kadın terörist, uÄŸradığı baskı, zulüm ve tacizler nedeniyle birkaç kez kaçmak istediÄŸini ancak baÅŸarılı olamadığını belirtti.
 
"Beni bir ÅŸekilde kandırıp oraya götürdüler. Ben orada örgütün gerçek yüzünü gördüm." diyen kadın terörist, yaÅŸadıklarını ÅŸu sözlerle dile getirdi:
 
"Anlatıldığı gibi deÄŸil orası, mesela çok baskı var, özgürlük yok. Aşırı derecede kısıtlama var. Mesela birçok defa kaçmaya çalıştım, çünkü beni orada örgüt mensuplarından biri taciz etmiÅŸti. Hayatımın ÅŸokunu yaÅŸamıştım. Daha sonrasından birçok kez kaçmak istedim ama baÅŸarısız oldum."
 
Ailesi güvenlik güçleriyle irtibata geçerek yardım istedi
 
Bir süre sonra ailesinin güvenlik birimleriyle irtibata geçerek yardım istediÄŸini ve ardından kendisine ulaşıldığını aktaran kadın terörist, ilk baÅŸlarda teslim olmaya çekindiÄŸini ancak sonrasında bunu baÅŸardığını ifade etti.
 
Teslim olduktan sonra güvenlik birimlerinin kendisine çok iyi davrandığına dikkati çeken kadın terörist, ÅŸu beyanda bulundu:
 
"Örgüttekiler mesela ÅŸey diyordu, 'Ä°ÅŸte sizi yakalarlarsa polisler, iÅŸkence yaparlar.' Halbuki onlar yapıyordu kötü muameleyi. Buradan ailelere seslenmek istiyorum; mesela benim psikolojim bozuktu, iyi deÄŸildim, o ÅŸekilde örgüte katıldım, kandırılmıştım... Aileler çocuklarıyla ilgilensinler, psikolojilerinin iyi olup olmadığını kontrol etsinler. ArkadaÅŸ gibi olsunlar yoksa bu çocuklar kendilerini daÄŸda buluyor."
 
"Aile baskısından bunalıma girip örgüte katıldım"
 
Terör örgütüne 2017'de katılan ve Jandarma Genel Komutanlığınca yürütülen ikna çalışmaları sonucu Şırnak'ta teslim olan baÅŸka bir kadın terörist ise ailesinden gördüÄŸü baskı nedeniyle PKK'ya katıldığını belirterek, "Her ailede olan bir ÅŸey ama ben boÅŸluÄŸa düÅŸtüm açıkçası..." ifadelerini kullandı.
 
O dönemde birkaç kez HDP binasına gidip geldiÄŸini ve orada bulunan bir kiÅŸinin kendisini örgüte katılması için özel olarak ikna ettiÄŸini aktaran kadın terörist, örgüt içi infazların yanı sıra üst düzey örgüt yöneticilerinin kadınlara taciz ve tecavüzlerde bulunduÄŸunun, ayrıca erkeklerin dahi dahi bu tip saldırılara maruz kaldığının bilgisini verdi.
 
Terör örgütü üyesi, PKK kamplarında yaÅŸadığı bir olayı ÅŸu sözlerle aktardı:
 
"Bana yapılan bir saldırı oldu, ben de yaÅŸadım, zor bir ÅŸey... Mesela erkek çocuklara tecavüz edildi. Benim de yer aldığım taburun komutanı bir çocuÄŸa tecavüz etmiÅŸti, aslında birkaç kiÅŸiye tecavüz etmiÅŸti. Ama birisi kaçtı, sonra yakalandı. Anlattı iÅŸte 'ben bu yüzden gitmiÅŸim, sürekli bu ÅŸeyi yaşıyorum' diye. ÇocuÄŸun kendi aÄŸzından duydum..."
 
"Örgüt, aileleri devletle irtibat kuranlara baskı yapıyor"
 
Örgütün, aileleri güvenlik güçleriyle irtibata geçen mensuplarına baskı uygulayarak yayın organlarında PKK saflarında kendi istekleriyle bulunduklarını anlatan zorlama röportajlar yaptırdığını vurgulayan kadın terörist, "Yönetim çağırıyor, konuÅŸuyor. 'Sizin aileleriniz böyle bir ÅŸey yapıyor.' Siz de çıkacaksınız, 'Kendi isteÄŸimizle geldik' diye röportaj vereceksiniz' diyorlar." ifadelerini kullandı.
 
Örgüte katılmayı düÅŸünen gençleri ve ailelerini uyaran kadın terörist, ifadesinde ÅŸunları kaydetti:
 
"Ben de o hatayı yaptım. Aile baskısı oldu, aile içerisinde sıkıntılar oldu ya da diyelim birisini sevdim olmadı. Bu tür ÅŸeyler mesela bunalıma girdim, psikolojik sıkıntı yaÅŸadım ve örgütü tercih ettim. Gerçekten insan ilk adımı attığı gibi piÅŸman oluyor. 'Ben bunu niye yaptım' diyor, çünkü zorluklar çok. Mesela birini seviyorlarsa ailelerine baskı kursunlar, evlenmeye çalışsınlar ama o yolu asla tercih etmesinler. Ailelere, özellikle de bizim Kürt ailelerine ÅŸunu söylemek istiyorum; tatlı bir dille yani kendi imkanlarına göre çocuklarına eÅŸit davransınlar. Kız ve erkek eÅŸitliÄŸi aileler içerisinde olsun. Çocukların mesela oraya gittiÄŸinde gerçekten hayatı gidiyor, ev gidiyor, kafa gidiyor, göz gidiyor, yarım insan oluyorsun, yani ölüyorsun. PiÅŸman olduktan sonra aile de piÅŸman oluyor, giden kiÅŸi de piÅŸman oluyor fakat bu çırpınışlar iÅŸe yaramıyor."
 
Güvenlik güçlerine teslim olan terör örgütü üyesi kadın, PKK'dan kaçmayı düÅŸünenlere ise ÅŸu sözlerle seslendi:
 
"Büyük ihtimalle benim yaÅŸadığım gibi onların da korkuları vardır. 'Türkiye'ye gidince ne olur ne biter.' Gerçekten hiç bir ÅŸey olmuyor, serbest gelebilirler yani. Ailenle görüÅŸebiliyorsun, insan gibi en azından ailenin yanında oturup rahat bir yemek yiyebiliyorsun, rahat bir bardak çay içebiliyorsun. Bence gelsinler yani."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.