Sosyal Medya

Güncel

ABD'nin en büyük Müslüman kuruluşu seçimde Biden'ı destekleyecek

ABD'nin en büyük Müslüman sivil toplum örgütü olan Emgage, 3 Kasım başkanlık yarışında Demokrat Joe Biden'ı destekleyeceğini duyurdu.



ABD'deki Müslüman toplumun siyasi hakları konusunda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluÅŸu Angaje olmuÅŸ Müslüman Amerikalıları Güçlendirme Hareketi (Emgage), 3 Kasım baÅŸkanlık seçimlerinde Demokrat aday adayı Joe Biden'ı destekleme kararı aldı.

Emgage, "Bir milyon Müslüman oyu zirvesi" baÅŸlığıyla düzenlediÄŸi çevrimiçi programda eski baÅŸkan yardımcısı Biden'ı konuk etti.

Amerika'nın ileri gelen Müslüman toplum önderlerinin de katıldığı programda konuÅŸan Biden, ABD'de Müslümanların vatandaÅŸlık haklarını kullanarak siyasi zeminde seslerini duyurmaya çalışmalarını takdir ettiÄŸini söyledi.

Kasım'da yapılacak BaÅŸkanlık seçimlerinin modern Amerika tarihindeki en önemli seçim olacağını savunan Biden, "Bu ülkedeki Müslüman toplum Trump'ın göreve gelir gelmez uyguladığı rezil Müslüman yasakları saldırılarını yaÅŸadı. Bu yasaklar Amerikalı Müslümanlar üzerine neredeyse 4 yıldır devam eden baskıların kapısını araladı." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Biden, ülkede Müslümanlara yönelik baskıların hala bitmediÄŸini vurgulayarak, "Trump, Ä°slamofobik olduÄŸu açıkça bilinen kiÅŸileri yönetimde anahtar pozisyonlara getirdi. Bu sadece deÄŸerlerimize yönelik bir saldırı deÄŸil, dünyaya verdiÄŸimiz yanlış mesajla yerimizi zayıflatan, ABD ile dalga geçilen ülke haline getirdi." ifadelerini kullandı.

"Bugün sizi benimle birlikte devletteki bu zehirli gidiÅŸatı durdurmaya davet ediyorum. Sizin desteÄŸinizi istiyorum çünkü diÄŸer seçenek düÅŸünülemez." diyen Biden, Trump'ın sadece bir dönem baÅŸkan olarak kalması için çaba harcamaları gerektiÄŸini kaydetti


Biden, "Sizin oyunuzu kazanmak istiyorum. Bu sadece Trump'ın baÅŸkanlığa layık olmamasından deÄŸil, sizinle birlikte çalışmak, sesinizin siyasette karar alıcılar tarafından duyulmasını saÄŸlamak ve bu milleti tekrar bina etmek için." diye konuÅŸtu.

Emgage, ÅŸubat ayında baÅŸkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'den aday adayı Bernie Sanders'i desteklediklerini duyurmuÅŸtu.

Florida eyaletinde yaklaşık 7 yıl önce kurulan ve ABD içinde birçok eyalette organize olarak Trump yönetimi ile çalışmalarına ivme kazandıran Emgage, özellikle Müslümanları siyasi arenada seçmen veya aday olarak daha aktif rol alması için harekete geçirmeye çalışıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.