Sosyal Medya

Abdurrahman Dilipak: Gördüğüm son darbe 15 Temmuz

Yediğim son darbe 15 Temmuz 2016 tarihliydi.! Ben bir bakıma darbelerin çocuğuyum.



Tek parti zamanında doÄŸdum. 11 yaşındaydım ilk darbeyi yediÄŸimde, 27 Mayıs’ta. Ä°mam-Hatipliydim. “Kara gömleÄŸimi” çıkarmış, beyaz ÅŸeritli ÅŸapkamı ve naylon kravatımı takmıştım boynuma. Bütün darbeler gibi ilk darbe de alçakçaydı. Sağı ile solu ile “Bizim çocuklar” iyi iÅŸ çıkartmışlardı!?

Kulaklarımda kalan sesler, “ZeytinyaÄŸlı yiyemem aman, basma da fistan giyemem aman”. “Evlenmeyin bekarlar naylon kızlar çıkacak”.. Amerikan süttozu ve margarini ile beslenen, barış gönüllülerinin terbiyesinden geçen bizler için sürpriz yoktu. SoÄŸuk SavaÅŸ, Vietnam savaşı, Patrice Lumumba, Ernesto Che Guevara, Castro, Åžehir gerillası, Kır gerillası.. FETÖ, Yeniden Milli Mücadele, MNP, 68 KuÅŸağı.

Sonra 12 Mart. MNP davasında Afyon’da Ağır Ceza’da sanıktım. CHP-MSP Koalisyonu, 1. MC, 2. Milli Cephe! Bretton Woods AnlaÅŸması, Temmuz 1944’de yürürlüÄŸe girdi. 1971’de Doların altın karşılığı olma ÅŸartı kaldırıldı. Biz daha gençtik, bir ÅŸey anlamadık bu iÅŸten. Fransa’da gençler Kapitalizme karşı isyan bayrağı açıyor sandık. Ama iÅŸ baÅŸkaymış. “Gökyüzünün baÅŸka rengi de varmış! / Geç fark ettim taşın sert olduÄŸunu. / Su insanı boÄŸar, ateÅŸ yakarmış! / Her doÄŸan günün bir dert olduÄŸunu, / Ä°nsan bu yaÅŸa gelince anlarmış.”

Her darbeden sonra ara rejim hükümetleri kurulur. Bu hükümet üyelerinin en az 3’te ikisi Masondur ve çoÄŸu da Sabatay’dır aslında. Ve her darbe ÅŸeriat ve irticaya karşı, demokrasiyi yeniden tesis etmek için ve Atatürk ilke ve inkılapları ışığında yapılır. Halaskar zabitan olarak asker amcalar, ABD’li “dostlarımızın” yardımları, eÄŸit ve donat taktikleri ile bu görevi hakkıyla yerine getirirler ve tabi yerli ve milli bir anlayışla.

Komkar, Rızgari derken Ä°ran devrimi. PKK’nın temelleri o günlerde atıldı. Ardından 12 Eylül. Kenan Evren dönemi. Özal, Turgut Sunalp. Konya’da Kudüs Mitingi. TSE damgalı bir Ä°slam için 5’li çete iÅŸbaşında. 1991’de soÄŸuk savaÅŸ sona erdi. Tehlikenin rengi yeÅŸildir artık. Ä°slam’a karşı sopa: BÇG, Ä°slam’a karşı havuç: FETÖ.. Amerikano Ä°slam, Temmuz 93 Sivas ve BaÅŸbaÄŸlar. Derken Aczimendiler, Kalkancı. Sisi, Tuncay Güney.. BaÅŸörtüsü zulmü, el ele eylemi. Her yerde ADD, her yerde ÇYDD! Cumhuriyet mitingleri.. Bir günde 5 defa, haftada 5 gün duruÅŸmaya çıktığım günler. Hakkımda istenen ceza 500 yılı bulacak 28 Åžubat’a doÄŸru.

Sincan toplantısı bahanesi ile tanklar yürüyecektir. Öncesinde Susurluk kazası: Bir ülkücü, bir Zaza DYP’li politikacı, bir Alevi, Sosyalist, Emniyet, Ä°stihbaratçı ve bir manken kız aynı araçta.

Postmodern darbe 28 Åžubat. Fetullah Gülen Pensilvanya yolcusu. Sincan’da Kudüs gecesi. El ele eylemi. Akıllarınca dünyaya mesaj veriyorlar: Biz Kudüs’ü savunanlara karşı tanklarımızla meydanlardayız!? Güven Erkaya, Koman, Çevik Bir! Kurban derisi, TSK’da irtica avcılığı. Erbakan ve Çiller gitti, Mesut Yılmaz geldi. Ä°HL’lerin orta kısmı kapatıldı. Apo paketlenip teslim edildi. Ecevit; hasta adam! Bin yıl sürecek demiÅŸlerdi, ama uzun sürmedi gittiler. Bir kukla daha devrildi ama darbeciler dimdik ayaktaydılar.

AK Partinin yükseliÅŸi. Tezkere günleri. Ardından Ergenekon, Balyoz, BOP! Mavi Marmara, “One minute”. Rusya ile stratejik ortaklık. DAEÅž, PYD, Barzani, Kerkük, Suriye. Mısır devrimi, Gazze..

ErdoÄŸan ÅŸiir okudu diye siyaset yasağı vardı. Sonra mecliste yeni bir düzenleme yapılarak ErdoÄŸan’ın meclise girmesi saÄŸlandı. The Ev’deki hesaba göre Baykal CumhurbaÅŸkanı olacaktı. Ama olmadı. Gül Çankaya’ya çıktı. Baykal kaset operasyonu ile cezalandırıldı.

Ve 15 Temmuz. Yıl 2016..TBMM’nin, BeÅŸtepe’nin vurulması. Darbenin erken deÅŸifre olması ile altüst olan planlar. ErdoÄŸan diri ya da ölü ele geçirilemedi. Bütün darbeleri görmüÅŸ, ilki hariç diÄŸer hepsinin içinde ve yakınında olan biriyim ben. Darbe gecesi Marmaris’e 20 km, Dalaman’a da bir o kadar mesafede, KöyceÄŸiz’de o akÅŸam, “Fethullah Gülen ve Darbeler” diye bir konferans veriyordum.

6 ay önceden olacakları yazmıştım. Darbe günü gelip çatmıştı, ne gün, saat kaçta nasıl olacak bilmiyordum. Bana gelen bilgiyi o gün hem The Cemaat’in vakfı, hem de AK Parti Genel Merkezi tekzip etmiÅŸti. “Komplo” demiÅŸlerdi.

Hâlâ davalar devam ediyor. Bazı FETÖ’cülere iade-i itibar yapıldı. FETÖ’yle dolaylı irtibatı olanlar hâlâ yargılanıyor. FETÖ ve FETÖ’cüler, ABD ve Avrupalıların himayesinde yurt dışında hâlâ faaller.

Darbenin; medya, siyaset, iÅŸ dünyası, üniversite ve dış baÄŸlantıları ve bu yapının arkasındaki ülkelerle ilgili iliÅŸkiler hâlâ tam olarak çözülmüÅŸ deÄŸil. Bir de Acıbadem’de çok erken saatlerde yaÅŸanan olaylar ve köprüye giden insanlarla ilgili bilgiler de çok sınırlı. ErdoÄŸan nasıl kurtuldu, Semih Terzi’nin Halis Demir tarafından vurulması, Adil Öksüz’ün kaçışı.. Sahi o gün kim neredeydi? Ve eÄŸer darbe gerçekleÅŸseydi, yeni kurulacak hükümette kim ne görev alacaktı? Ordu kademesinde nasıl bir görevlendirme yapılacaktı? Valiler, kymakamlar, garnizon komutanları kim olacaktı? Kimler gözaltına alınacaktı?  Ve daha cevabını arayan bir sürü soru. Ve yeni bir 15 Temmuz’un sene-i devriyesindeyiz. 15 Temmuz ile ilgili birbirinin tekrarı yüzlerce kitap, albüm yayınlandı. Binlerce klasör dava dosyası var. Ama bazı soruların cevaplarını satır aralarında bile bulamıyorsunuz?

Selam ve dua ile.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.