Sosyal Medya

Güncel

Savunma Bakanı Akar: Ermenistan yaptığın hesabını ödeyecek

Milli Savunma Bakanı Akar, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırılarını kınayarak, "Açtıkları kumpasın altında kalacak, bu kumpasta boğulacak ve yaptıkları işin hesabını mutlaka ödeyeceklerdir." dedi.



Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ermenistan'ın, Azerbaycan ordusuna yönelik saldırılarının gündemde olduÄŸu bir dönemde Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı ve Hava Kuvvetleri Komutanı Ramiz Tahirov ve beraberindeki heyeti Milli Savunma Bakanlığında kabul etti.

Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral YaÅŸar Güler'in yanı sıra Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal'ın da katıldığı görüÅŸmenin başında bir konuÅŸma yapan Akar, saldırıların ardından CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev, kendisinin de Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ile görüÅŸerek geliÅŸmeleri yakından takip ettiklerini belirtti.

"Azerbaycan'ın Tovuz bölgesine gerçekleÅŸtirilen alçak saldırıyı ÅŸiddetle kınıyoruz"

YaÅŸananlarla ilgili yapılması gereken ne varsa yapılacağını ifade eden Akar, "Azerbaycan’ın Tovuz bölgesine gerçekleÅŸtirilen alçak saldırıyı ÅŸiddetle kınıyoruz. Azerbaycan Türkünün acısı bizim acımızdır. Orada yaÅŸadığınız her türlü sıkıntının burada çok derin ÅŸekilde hissedildiÄŸini de hepinizin bilmesini istiyorum." diye konuÅŸtu.

Sınırlarının ve halkının güvenliÄŸi için mücadele ederken ÅŸehit olan Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin kahraman mensuplarına Allah'tan rahmet, yaralılarına acil ÅŸifa dileyen Akar, ÅŸunları söyledi:

"Azerbaycanlı gardaÅŸlarımıza taziyelerimizi sunuyoruz. Kanlarının yerde bırakılmayacağına emin olduÄŸumuzu da ifade etmek istiyorum. Yukarı KarabaÄŸ'ın hiçbir hukuki gerekçe ve meÅŸruiyete dayanmadan iÅŸgalini kabul etmemizin mümkün olmadığını her platformda söyledik, söylemeye de devam edeceÄŸiz. Bu konuda Azerbaycanlı gardaÅŸlarımızın, yiÄŸit insanların yapacağı tüm mücadelede onlarla beraber olduÄŸumuzu Sayın CumhurbaÅŸkanımız baÅŸta olmak üzere Türkiye’de asker sivil herkes ifade etmekte olup, tüm halkımız bu duygu ve düÅŸünceyi paylaÅŸmaktadır. Buna tüm kalbimizle inanıyoruz ki biz 'Ä°ki devlet bir milletiz'."

"Yaptıkları iÅŸin hesabını mutlaka ödeyecekler"

Dilimiz, dinimiz, tarihimiz, anlayışımız birdir, beraberdir. Kederde ve kıvançta bir ve beraberiz. Sayın CumhurbaÅŸkanımızın ilk andan itibaren ifade ettiÄŸi gibi bu gerçekten Ermenilerin boyunu aÅŸan bir teÅŸebbüstür. Biz de diyoruz ki bu açtıkları kumpasın altında kalacak, bu kumpasta boÄŸulacak ve yaptıkları iÅŸin hesabını mutlaka ödeyeceklerdir. "
 

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki dostluÄŸun, kardeÅŸliÄŸin, birlik ve beraberliÄŸin çok önemli olduÄŸuna vurgu yapan Bakan Akar, "Azerbaycanlı gardaÅŸlarımıza yapılan her türlü saldırıya karşı bundan önce nasıl Azerbaycanlı gardaÅŸlarımızla beraber olduysak bundan sonra da olmaya devam edeceÄŸiz. Azerbaycanlı gardaÅŸlarımızla bir ve beraberiz, acılarını yüreÄŸimizde hissediyoruz, biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, TSK olarak ne yapmamız gerekiyorsa bugüne kadar olduÄŸu gibi bundan sonra da yapmaya devam edeceÄŸiz. Bundan kimsenin ÅŸüphesi olmasın." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.