Sosyal Medya

Güncel

Hamas 1 Temmuzu İsrail işgaline karşı ''Filistin Ulusal Günü'' ilan etti

Hamas Hareketi, 1 Temmuz'un, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'nın bazı bölümleri ile Ürdün Vadisi'ni ilhak planına karşı "Filistin ulusal günü" olacağını duyurdu.



Hamas'ın Yurt Dışı Basın Ofisi BaÅŸkanı Rafet Murra, Hamas'ın internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, "1 Temmuz, Filistinlilerin Ä°srail'in ilhak planına karşı çıkışlarını güçlü bir ÅŸekilde duyuracakları ulusal bir gün olacak." ifadesini kullandı.
 
Ulusal günün, Batı Åžeria'nın kimliÄŸinin, aidiyetinin ve ulusal proje içindeki yerinin teyit edileceÄŸi bir gün olacağını dile getiren Murra, yurt dışında ve içindeki tüm Filistinliler nezdinde ilhak planı karşıtı geniÅŸ kapsamlı bir konsensüs olduÄŸunu kaydetti.
 
Murra, direniÅŸ ve mücadele temelinde saÄŸlanacak ulusal birliÄŸin, Siyonist planlarını baÅŸarısızlığa uÄŸratacak en önemli yol olduÄŸunu vurguladı.
 
Gazze'de bugün ilhak planına tepki amacıyla Filistinli grupların çaÄŸrısıyla bir yürüyüÅŸ düzenlenmesi bekleniyor.
 
Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu dün DışiÅŸleri Bakanlığında katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, 1 Temmuz'dan itibaren uygulamayı hedeflediÄŸi "ilhak" planında gecikme yaÅŸanacağının sinyalini vermiÅŸti.
 
Netanyahu, 1 Temmuz'dan itibaren "ilhak" planını devreye sokmak isterken, ABD'nin planın uygulanmasında aceleci davranılmamasını istediği belirtiliyor.
 
Netanyahu ile Benny Gantz'ın imzaladığı koalisyon anlaÅŸmasına göre, ABD yönetiminin onayını alması halinde Ä°srail BaÅŸbakanı 1 Temmuz'dan itibaren Batı Åžeria'daki yasa dışı Yahudi yerleÅŸim birimleri ve Ürdün Vadisi'nin "ilhakını" kabine veya Meclisin onayına sunabilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.