Sosyal Medya

Güncel

Pençe-Kaplan Operasyonu başladı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), "Pençe-Kaplan Operasyonu başladı. Kahraman Komandolarımız Haftanin'de." açıklamasında bulundu.



Milli Savunma Bakanlığı (MSB), "Pençe-Kaplan Operasyonu''nun baÅŸladığını, komandoların Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde olduÄŸunu duyurdu.
 
 
MSB'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, ''Pençe-Kaplan Operasyonu baÅŸladı. Kahraman Komandolarımız Haftanin'de. Hava Kuvvetleri, ATAK helikopterleri, Ä°HA ve SÄ°HA’larla desteklenen komandolarımız hava hücum harekatıyla bölgeye intikal etmiÅŸlerdir. Operasyon, karakol ve üs bölgelerimize artan taciz ve saldırı teÅŸebbüsünde bulunan PKK ve diÄŸer terörist unsurlara yönelik düzenlenmektedir. Pençe-Kaplan Operasyonu uluslararası hukuktan doÄŸan meÅŸru müdafaa haklarımız çerçevesinde icra edilmektedir.'' ifadelerine yer verildi.
 
 
Bakan Akar ve ve TSK Komuta Kademesi Harekat Merkezi'nde
 
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi, "Pençe-Kaplan Operasyonu"nu Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi'nden sevk ve idare ediyor.
 
Hava Kuvvetleri, ateÅŸ destek vasıtaları, ATAK helikopterleri Ä°HA ve SÄ°HA’larla desteklenen komandoların hava hücum harekatıyla bölgeye intikal ettiÄŸi Pençe-Kaplan Operasyonu'nu Milli Savunma Bakanı Akar ile TSK Komuta Kademesi anlık takip ediyor. 
 
Harekat öncesinde brifing ile sahadaki son hazırlıklara iliÅŸkin bilgi alan Akar ile Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral YaÅŸar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, harekatı Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi'nden sevk ve idare ediyor. 
 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.