Sosyal Medya

Güncel

Pakistan Başbakanı İmran Han'dan Hindistan'a tepki: Hindistan politikaları bölge barışı için tehdit

Son yıllarda artan Pakistan ve Hindistan gerginliği artık ülkelerin liderleri tarafından açıkça dile getirilmeye başlandı. Pakistan Başbakanı İmran Han, Hindistan Başbakanı Modi’nin izlediği politikaları Nazilere benzetti.



Pakistan BaÅŸbakanı Han, Hindistan'ı Hindu üstünlüÄŸünü savunmakla suçlayarak, "Hindu milliyetçisi Modi hükümetinin yayılmacı politikaları, Nazilerin Lebensraum siyasetine benziyor." ifadesinde bulundu.
 
Pakistan BaÅŸbakanı Ä°mran Han, Hindistan'ı Hindu üstünlüÄŸünü savunmakla suçlayarak, "Hindu milliyetçisi Modi hükümetinin yayılmacı politikaları, Nazilerin Lebensraum (YaÅŸam Alanı) siyasetine benziyor." ifadesini kullandı.
 
Han, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Hindistan'ın vatandaÅŸlık yasaları ve sınır anlaÅŸmazlıkları nedeniyle tüm komÅŸularıyla sorunlar yaÅŸadığını belirterek, Hindistan'ın Nepal ve Çin'le sınır anlaÅŸmazlığı, BangladeÅŸ'le vatandaÅŸlık yasaları ve Pakistan'la da KeÅŸmir sorunu nedeniyle sorunları bulunduÄŸuna iÅŸaret etti.
 
"Azınlıklar için deÄŸil bölge barışı için de bir tehdit"
 
Han, bu yaklaşımları Nazilerin ülke dışındaki Almanları, Almanya hakimiyeti altında birleÅŸtirmeyi savunan YaÅŸam Alanı siyasetine benzeterek, ÅŸunları kaydetti:
 
"Hindu milliyetçisi Modi hükümetinin yayılmacı politikaları, Nazilerin YaÅŸam Alanı siyasetine benziyor ve komÅŸuları için bir tehdit oluÅŸturuyor. BangladeÅŸ, Çin, Nepal ve Pakistan, Hindistan'ın sahte suçlamaları tehdidiyle karşı karşıya."
 
Hindistan'ın kontrolü altındaki Cammu KeÅŸmir'in özel statüsünü kaldırarak savaÅŸ suçu iÅŸlediÄŸini belirten Han, "FaÅŸist Modi hükümeti, sadece ikinci sınıf vatandaÅŸ haline getirdiÄŸi ülke azınlıkları için deÄŸil bölge barışı için de bir tehdittir." deÄŸerlendirmesinde bulundu.
 
Kaynak: OrtadoÄŸu Haber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.