Sosyal Medya

Güncel

Milli Elektrikli Tren, 29 Mayıs’ta raya inecek

Sakarya’nın Adapazarı ilçesindeki Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ) Fabrikası'nda üretilen Milli Elektrikli Tren, 29 Mayıs’ta kutlanacak İstanbul’un fethinin 567’nci yıl dönümünde raylara inecek.



Adapazarı’nda bulunan TÜVASAÅž tarafından üretilmesine karar verilen Milli Elektrikli Tren, 29 Mayıs’ta CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın Ankara’dan online olarak katılım saÄŸlaması beklenen programla raylara inecek.
 
Milli Elektrikli Tren, Ä°stanbul’un fethinin 567’nci yıl dönümünde demir yoluna inmiÅŸ olacak. Tamamen yerli imkanlarla üretilen ve ASELSAN’ın da destek verdiÄŸi milli tren seti, ilk etapta 3 set olarak raylara indirilecek ve proje tamamlanana kadar 56 set daha üretilecek.
 
Resmi Gazete’de 4 Mart 2020’de yayımlanan CumhurbaÅŸkanlığı Kararnamesi ile yeni kurulan Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Åž. (TÜRASAÅž) çatısı altında toplanan TCDD iÅŸtirak ÅŸirketlerinden olan TÜVASAÅž tarafından üretilen Milli Elektrikli Tren seti için 2014 yılından itibaren çeÅŸitli yatırımlar yapılmış ve son olarak alüminyum gövde atölyesinin kurulmasıyla imalat süreci hızlandırılmıştı. Alüminyum gövdeli olarak üretilen ilk tren olma özelliÄŸi taşıyan ve ÅŸehirler arası seyahate uygun tasarlanan Milli Elektrik Tren, saatte 160 kilometre hıza ulaÅŸabilen 5 araçlı setler halinde üretilecek. Engelli yolcuların da tüm ihtiyaçlarının karşılanmasına olanak verecek ÅŸekilde tasarlanan tren setinin en kısa sürede test sürüÅŸlerinin tamamlanarak, kullanıma baÅŸlanması bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.