Sosyal Medya

Güncel

New York Times: Libya'da paralı askerler Hafter'le ücrette anlaşamadı

New York Times'ta yayınlanan bir haberde Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter safında savaşmak ve Akdeniz’den Türkiye’nin gönderdiği silahların ulaşmasını önlemek için Libya’ya gelen 20 paralı asker, Hafter ile yaşadıkları anlaşmazlık sonucu Libya’da 4 gün kalarak Malta’ya gittiği açıklandı.



Libya’nın doÄŸusundaki gayrimeÅŸru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter safında savaÅŸmak ve Akdeniz’den Türkiye’nin gönderdiÄŸi silahların ulaÅŸmasını önlemek için Libya’ya gelen 20 paralı asker, Hafter ile yaÅŸadıkları anlaÅŸmazlık sonucu Libya’da 4 gün kalarak Malta’ya gittiÄŸi açıklandı.

Libya’nın doÄŸusundaki gayrimeÅŸru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter, ardı ardına aldığı darbeler nedeniyle bir çok ülkeden paralı militan toplamaya baÅŸladı. ABD medyasından New York Times (NYT) gazetesinin BirleÅŸmiÅŸ Milletler tarafından yürütülen bir soruÅŸturmaya dayandırdığı haberinde, Libya’nın doÄŸusundaki gayrimeÅŸru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter safında savaÅŸmak ve Akdeniz’den Türkiye’nin gönderdiÄŸi silahların ulaÅŸmasını engellemek üzere ülkeye gelen 20 paralı askerin, Hafter ile yaÅŸadıkları anlaÅŸmazlık sonucu Libya’da 4 gün kalarak Malta’ya gittiÄŸi aktarıldı.
 
Askerlere 80 milyon dolar ödendi
 
NYT’nin haberinde, 4 ülkeden 20 paralı askere 80 milyon dolar ödendiÄŸi ve askerlerin görevinin Türkiye'nin gönderdiÄŸi silahların denizden Trablus hükümetine ulaÅŸmasını önlemek olduÄŸu ifade edildi.
 
Buna ek olarak, askerlerin 11’inin Güney Afrika, 5’inin Ä°ngiltere, 2’sinin Avustralya ve birinin de ABD vatandaşı ve birinin de eÄŸitimli pilot olduÄŸu belirtildi. NYT haberinde ÅŸu ifadelere yer verdi:
 
“Libyalı komutanla anlaÅŸamayan paralı askerler, çekilerek Malta'ya gitmeye karar verdiler. Ancak 2 Temmuz gecesi Bingazi'den ayrılmak istedikleri sırada, botlarından birinde sorun çıktı. 20 asker de bunun üzerine tek bir bota binerek Malta'ya gitti.”
 
16 kargo uçağı Hafter’e baÄŸlı paralı askerlerin tahliyesi için Libya’ya geldi
 
Libya’nın doÄŸusundaki gayrimeÅŸru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter için savaÅŸan Rus güvenlik ÅŸirketi Wagner’e baÄŸlı paralı askerleri tahliye etmek için 16 kargo uçağı geldi.
 
Libya’nın BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) nezdinde meÅŸru temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin (UMH) ülkenin batısında, Türk dronelarının da desteÄŸiyle yürüttüÄŸü baÅŸarılı operasyonların ardından ülkenin doÄŸusundaki gayrimeÅŸru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in geri çekilmeye baÅŸladığı duyurulmuÅŸtu.
 
Ulusal Mutabakat Hükümeti yetkililerinden elde edilen bilgilere göre, Hafter için savaÅŸan Rus güvenlik ÅŸirketi Wagner’e baÄŸlı paralı askerleri tahliye etmek için Beni Velid kenti havalimanına 16 kargo uçağı geldi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.