Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'den salgınla mücadele eden Çad'a yardım eli

Türkiye, koronavirüsle mücadele eden Çad'a askeri kargo uçağı 'Koca Yusuf' ile sağlık malzemesi ve ambulans gönderdi. Yardım paketlerinin üzerinde Hz. Mevlana'nın 'Ümitsizliğin ardında nice ümitler var, karanlığın ardında nice güneşler var' sözü, Türkçe ve İngilizce olarak yer aldı.



SaÄŸlık Bakanlığı tarafından CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın talimatıyla Çad için saÄŸlık malzemesi hazırlandı. Askeri personelin paketlediÄŸi saÄŸlık yardım malzemeleri, kamyonlarla Etimesgut Askeri Havaalanı'na getirildi.
 
Üzerinde Türkiye ve Çad bayrakları bulunan kargo paketleri, askerler tarafından askeri kargo uçağı A400 M'ye yüklendi.
 
Kargo paketlerinin üzerinde Türkçe ve Ä°ngilizce olarak Hz. Mevlana'nın 'ÜmitsizliÄŸin ardından nice ümitler var. Karanlığın ardından nice güneÅŸler var' sözü ile 'Türkiye'den Çad halkına sevgilerle' notu yer aldı.
 
Çad'a ayrıca teslim edilmek üzere ambulans aracı da konuldu. 'Koca Yusuf' adı verilen askeri kargo uçağı, malzemeler yüklendikten sonra Ankara'dan havalandı.
 
Türkiye, daha önce Ä°spanya, Ä°talya, Ä°ngiltere, Kuzey Makedonya, KaradaÄŸ, Sırbistan, Bosna Hersek, Kosova, Somali ve ABD’nin de aralarında bulunduÄŸu birçok ülkeye saÄŸlık yardım malzemesi göndermiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.