Sosyal Medya

Güncel

Salgın sonrası ilk cuma için diyanet vatandaşlardan birtakım önlemler almasını istedi

Yeterli bahçesi, avlusu ve açık alanı bulunan camilerde 29 Mayıs'ta kılınmaya başlanacak cuma namazı için abdestin ev ve iş yerinde alınması, maske takılması, seccade getirilmesi, sosyal mesafenin ihmal edilmemesi istendi. Hastalık belirtisi taşıyanlara, camiye gelmek yerine namazı evde kılmaları tavsiye edildi



Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecinde 29 Mayıs'ta yeterli bahçesi, avlusu ve açık alanı bulunan camilerde kılınmaya baÅŸlanacak cuma namazı için alınması gereken tedbirlere iliÅŸkin afiÅŸ yayınladı.
 
BaÅŸkanlığın internet sitesinde, "Camilerimiz Cemaatine KavuÅŸuyor" baÅŸlığıyla yer alan afiÅŸte, Kovid-19 tedbirleri kapsamında bir süredir cemaatle ibadet yapılamayan camilerin kademeli olarak ibadete açıldığı hatırlatıldı.
 
Afişte, hastalık belirtisi taşıyanlara namazı evde kılmaları tavsiyesinde bulunuldu.
 
Camilerin abdesthane ve tuvaletlerinin kapalı olacağı için abdestin ev ve iÅŸ yerlerinde alınması uyarısı yapılan afiÅŸte, camide bulunulduÄŸu süre içerisinde maskenin çıkarılmaması ve kiÅŸisel seccadeyle gelinmesi gerektiÄŸi vurgulandı.
 
Namazın iÅŸaretle belirtilen yerlerde kılınması gerektiÄŸi kaydedilen afiÅŸte, camiye giriÅŸ-çıkışlarda ve içeride güvenli mesafenin ihmal edilmemesi, namaz öncesi ve sonrasında fiziksel temas ile musafahadan kaçınılması gerektiÄŸi belirtildi.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.