Sosyal Medya

Güncel

Arap ülkelerinde de virüsle mücadele nedediyle bayram namazı kılınmayacak

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Sudan, Mısır, Yemen ve Moritanya'da bayram namazını askıya aldı.



Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Sudan, Mısır, Yemen ve Moritanya'da bayram namazını askıya aldı.
 
Suudi Arabistan, BirleÅŸik Arap Emirlikleri, Mısır, Katar ve Yemen, pazar gününü bayramın ilk günü olarak ilan etti.
 
Suudi Arabistan resmi televizyonu Ä°slami Ä°ÅŸler Bakanı Abdullatif Al eÅŸ-Åžeyh'in koronavirüs nedeniyle bu yıl bayram namazlarının mescit ve açık alanlarda kılınmayacağı talimatı verdiÄŸini duyurdu.
 
Emirlikler hükümeti Ä°nformasyon Ofisi, bayram günleri süresinde mescitlerin kapalı kalacağını, ülkenin resmi fetva merkezi ÅŸartlarına uygun ÅŸekilde evlerde bayram namazı kılınabileceÄŸi yönünde fetva verdiÄŸi belirtildi.
 
Katar'da da koronavirüs nedeniyle mescitlerin kapalı tutulacağı ve cemaatle namazların kılınmayacağı ilan edildi.
 
Bayram hilali için bugün gözlem yapılacağı belirtilen Sudan'da da mescit ve meydanların bayram namazı için kapalı tutulacağı verilen benzeri bir fetvayla evlerde bayram namazının kılınabileceÄŸi ifade edildi.
 
Mısır Vakıflar Bakanlığı açıklamasında mescitlerin içinde ve dışında bayram namazlarının kılınmasına izin verilmeyeceÄŸi kaydedildi.
 
Yemen'in geçici baÅŸkenti Aden'deki mescitlerden sorumlu heyet yetkilileri tarafından yapılan duyuruda, koronavirüs nedeniyle bayram günlerinde mescitlerin kapalı tutulmaya devam edileceÄŸi aktarıldı.
 
Moritanya Ä°slami Ä°ÅŸler Bakanlığı yaptığı açıklamada, alimlerle yapılan istiÅŸareler sonucunda bayram namazının askıya alındığını ilan etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.