Sosyal Medya

Güncel

Kontrollü bayram: Kısıtlama boyunca nereler açık olacak?

Kovid-19 nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, 81 ilde aynı anda ilk kez Ramazan Bayramı’nda uygulanacak. Bugün market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 arası açık; bayram günleri kapalı olacak. Yarın 14.00-20.00 saatlerinde 65 yaş ve üzeri vatandaşlar dışarı çıkabilecek. Fırın ve tatlıcılar bayram boyu açık olacak.



Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamındaki sokaÄŸa çıkma kısıtlaması, 81 ilde aynı anda ilk kez Ramazan Bayramı’nda uygulanacak. SokaÄŸa çıkma kısıtlaması dün gece yarısı baÅŸladı, 26 Mayıs gece yarısı sona erecek. Ä°lk kez 81 ilde uygulanacak 4 günlük kısıtlamada market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemiÅŸçiler bugün için 10.00-17.00 saatlerinde faaliyet gösterebilecek. Aynı saatler arasında evlere/adrese servis ÅŸeklinde de satış yapabilecek. Bayram günleri market, bakkal, manav, kasap, kuruyemiÅŸçiler ile online satış yapan yerler kapalı olacak.
 
BENZÄ°N Ä°STASYONLARINA SINIRLAMA
 
23-26 Mayıs’ta ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iÅŸ yerleriyle bu iÅŸ yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iÅŸ yerleri açık olacak. Bu iÅŸ yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılabilecek. Kısıtlamanın olduÄŸu günler vatandaÅŸların dışarı çıkamadığı saatlerde tatlı satan iÅŸ yerleri sadece eve /adrese servis ÅŸeklinde satış yapabilecek. Valilikler /kaymakamlıklar tarafından yerleÅŸim merkezleri için her 50 bin nüfusa bir aded ve il sınırları içinden geçen ÅŸehirlerarası kara yolu ve varsa otoyol üzerinde her 50 kilometre için bir aded olmak üzere belirlenecek sayıda akaryakıt istasyonu, lastik tamircisi ve nöbetçi akaryakıt istasyonlarının marketleri 23-26 Mayıs tarihlerinde açık.
 
ÅžEHÄ°TLÄ°K ZÄ°YARETÄ° YAPABÄ°LECEKLER
 
Bayramın birinci günü 14.00-20.00 saatlerinde yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla 65 yaÅŸ ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaÅŸlar ve ihtiyaç duyulan hallerde refakatçileri dışarı çıkabilecek. Bayramın birinci günü ÅŸehit yakınları ve refakatçileri kabir ziyareti yapabilecekleri belirtildi. Talep halinde ulaşımları valilik ve kaymakamlıklarca saÄŸlanacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.