Sosyal Medya

Güncel

Katar'da darbe söylentilerinin ardından Suudlar çıktı

Bölgedeki ajanslardan servis edilen bilgilere göre, Katar’da darbe girişimi gerçekleştiği iddia edilmişti. 2 aydır darbe girişimdeki bir grubun istihbarat çalışmaları sonrası güvenlik güçleri tarafından basıldığı söylendi. Darbe girişimi iddialarının gerçeği yansıtmadığı ve BAE, Suud ve Bahreyn’in eski görüntüler ile haberleri bilinçli servis ettiği ortaya çıktı.



Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn medyasında Katar’da darbe giriÅŸimi olduÄŸu yönünde haberler hızlı bir ÅŸekilde yayıldı. Katar’lı yetkililerin söz konusu haberlerin gerçeÄŸi yansıtmadığını açıklamasının ardından üç ülke medyasının haberleri bilinçli yaptığı ortaya çıktı.
 
BirleÅŸik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan trollerinin haberi bir hashtag üzerinden servis ettileri ve görüntülerin eski olduÄŸu, yerin de Katar olmadığı ortaya çıktı.  
 
YOLSUZLUK SORUÅžTURMASI SONRASI
 
Breaking Ä°srael News’in haberine göre, eski Katar BaÅŸbakanı ve Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani, ÅŸu an Katar’ın Emiri olan Tamim bin Hamad Al Sani’yi devirmeye çalıştığı söylendi. Sani’nin Hamad’ın ÅŸirketlerine yolsuzluk konusunda soruÅŸturma emri verdiÄŸi için kalkışmaların yaÅŸandığı iddia edildi.
 
HABER BÄ°LÄ°NÇLÄ° YAYILDI
 
Ancak, Katar’da iddia edilen darbe giriÅŸimin gerçek olmadığını ve bu haberin bilinçli yayıldığı belirlendi.BirleÅŸik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan trollerinin haberi bir hashtag üzerinden servis ettikleri ve görüntülerin eski olduÄŸu, yerin de Katar olmadığı ortaya çıktı. Özellikle Independent Arabia’nın yalan haberi yaymaktaki rolüne dikkat çekildi.
 
HEDEFTE AL SANÄ° VAR
 
Direkt olarak Katar Emiri Åžeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin hedef alındığı öÄŸrenilirken, Katar istihbaratının darbecilere karşılık verdiÄŸi ve gözaltıların olduÄŸu ifade edildi.
 
HELÄ°KOPTERLER HAVALANDI
 
Çatışma bölgelerinde yoÄŸun güvenlik önlemlerinin alındığı ve emniyet güçlerinin darbecilerle iliÅŸkili olduÄŸu belirlenen noktalara baskınlar düzenlediÄŸi belirtildi.
 
 
Kaynak: ABC Gazetesi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.