Sosyal Medya

Güncel

Ömer Döngeloğlu Hocaefendi koronavirüsten vefat etti

İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, yeni tip koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat etti.



Alınan bilgiye göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) teÅŸhisi konulmasının ardından BaÅŸakÅŸehir Åžehir Hastanesi'nde bir süredir tedavi gören Ä°lahiyatçı-Yazar Ömer DöngeloÄŸlu'nun (52) durumu ağırlaÅŸtı.
 
Yapılan müdahalelere raÄŸmen bu sabah hayatını kaybeden DöngeloÄŸlu'nun cenaze töreniyle ilgili bilgilerin gün içinde belirleneceÄŸi öÄŸrenildi.
 
1968'de Tokat Zile'de dünyaya gelen Ömer DöngeloÄŸlu, ilkokulu Zile Altunyurt Ä°lkokulu'nda, orta eÄŸitimini Zile Ä°mam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Daha sonra Sakarya Üniversitesi Ä°lahiyat Fakültesi'nden mezun olarak 1986-1996 yılları arasında memleketi Tokat'ta imam-hatiplik yaptı.
 
Kamuda uzun yıllar çeÅŸitli idari görevlerde çalışan DöngeloÄŸlu, Ä°slam tarihi ve Siyer-i Nebi üzerine araÅŸtırma, inceleme, okuma ve gezi yazıları ile biliniyordu. DöngeloÄŸlu, aynı zamanda ramazan aylarında televizyon programları hazırlayıp sunmuÅŸtu. 
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'dan DöngeloÄŸlu için baÅŸsaÄŸlığı mesajı
 
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Ä°lahiyatçı-Yazar Ömer DöngeloÄŸlu için baÅŸsaÄŸlığı mesajı yayımladı.
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Twitter hesabından Ä°lahiyatçı-Yazar Ömer DöngeloÄŸlu'nun vefatı dolayısıyla paylaÅŸtığı mesajında, ÅŸu ifadelere yer verdi: 
 
"Bir süredir koronavirüs tedavisi gören, ömrünü Ä°slam'ı öÄŸretmeye, anlatmaya adamış ilahiyatçı-yazar Ömer DöngeloÄŸlu'nun vefatını derin bir teessürle öÄŸrendim. 
 
DeÄŸerli hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine baÅŸsaÄŸlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."
 
ErdoÄŸan, DöngeloÄŸlu’nun vefatı dolayısıyla, oÄŸlu Muhammed DöngeloÄŸlu ile telefonda görüÅŸerek taziyelerini iletti. 
 
Ä°letiÅŸim BaÅŸkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan görüÅŸmede, merhum Ömer DöngeloÄŸlu'na Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baÅŸsaÄŸlığı diledi.
 
TBMM BaÅŸkanı Åžentop'tan DöngeloÄŸlu için taziye mesajı
 
TBMM BaÅŸkanı Mustafa Åžentop, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, DöngeloÄŸlu'nun vefatına iliÅŸkin , "Çok üzgünüz. GeniÅŸ bir kitle üzerinde çok büyük emeÄŸi olan Hocamıza Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine baÅŸ saÄŸlığı diliyorum." ifadesini kullandı.
 
TBMM BaÅŸkanı Åžentop, DöngeloÄŸlu'nun ailesini telefonla arayarak, taziyelerini iletti.
 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan başsağlığı
 
CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybeden ilahiyatçı yazar Ömer DöngeloÄŸlu'na Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine baÅŸsaÄŸlığı diledi. 
 
Oktay, Ä°stanbul'da 52 yaşında yaÅŸamını yitiren DöngeloÄŸlu için Twitter hesabından taziye mesajı paylaÅŸtı.
 
Bir süredir Kovid-19 tedavisi gören DöngeloÄŸlu'nun vefatını derin bir üzüntüyle öÄŸrendiÄŸini belirten Oktay, "Hocamıza ve koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden bütün vatandaÅŸlarımıza Allah'tan rahmet, aileleri ve sevenlerine baÅŸsaÄŸlığı diliyorum." ifadesini kullandı.
 
CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Kalın'dan DöngeloÄŸlu için baÅŸsaÄŸlığı mesajı
 
CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın, Twitter hesabından Ä°lahiyatçı-Yazar Ömer DöngeloÄŸlu'nun vefatı dolayısıyla paylaÅŸtığı mesajında ÅŸu ifadelere yer verdi: 
 
"Koronavirüse yenik düÅŸerek hayatını kaybeden Ömer DöngeloÄŸlu hocamıza Allah'tan rahmet, keder-dide ailesine baÅŸsaÄŸlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. 
 
Koronavirüsten vefat eden tüm vatandaÅŸlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. PaniÄŸe ve rehavete kapılmadan tedbirleri uygulayalım."
 
Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı ErbaÅŸ DöngeloÄŸlu'na rahmet diledi  
Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Ali ErbaÅŸ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ÅŸu ifadeleri kullandı:
 
"Bir süredir Kovid-19 tedavisi gören Diyanet Vakfı gönüllüsü, ilahiyat fakültesinden öÄŸrencim Ömer DöngeloÄŸlu hocamızın vefatını büyük bir teessürle öÄŸrenmiÅŸ bulunmaktayım. Kıymetli hocamıza ve koronavirüsten vefat eden tüm kardeÅŸlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum." 
 
Kaynak:AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.