Sosyal Medya

Güncel

Trump: Virüsün Vuhan'daki laboratuvardan çıktığına dair kanıtım var

ABD Başkanı Trump, koronavirüsün Çin'in Vuhan kentindeki bir laboratuvardan çıktığına ilişkin kanıtları gördüğünü ancak şu anda detay paylaşamayacağını açıkladı.



ABD BaÅŸkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Çin'in Vuhan kentindeki bir laboratuvardan çıktığına iliÅŸkin kanıtları gördüÄŸünü ancak ÅŸu anda detay paylaÅŸamayacağını açıkladı. 
 
Trump, Beyaz Saray'da "yaÅŸlıların korunması" konusunda düzenlenen panelde gündeme iliÅŸkin soruları yanıtladı. 
 
Kovid-19'un Vuhan'daki bir laboratuvardan çıkmış olduÄŸu iddialarına iliÅŸkin Trump, "Vuhan Viroloji Enstitüsünün virüsün kaynağı olduÄŸuna dair size yüksek derecede güven veren bir kanıt gördünüz mü?" ÅŸeklindeki soruya, "Evet gördüm." diye yanıt verdi. 
 
Gazetecilerin bu konudaki sorularında ısrar etmesi üzerine Trump, "Çin bunu kasıtlı olarak ya da yanlışlıkla yapmış olursa olsun araÅŸtırmacılarımız bu konuda çalışıyor. Size ÅŸu anda daha fazlasını söyleyemem." diye konuÅŸtu.
 
"DSÖ kendinden utanmalı"
 
Trump, Kovid-19 salgını konusunda Dünya SaÄŸlık Örgütüne (DSÖ) yüklenerek, "DSÖ kendinden utanmalı çünkü Çin'in halkla iliÅŸkiler ajansı gibi çalışıyor. Biz her yıl bu kuruluÅŸa neredeyse 500 milyon dolar verirken, Çin sadece 38 milyon dolar ödüyor. Az ya da çok fark etmez. Ä°nsanlar korkunç hatalar özellikle de dünyada yüz binlerce kiÅŸinin ölümüne yol açacak hatalar yaparken, DSÖ'nün bir bahanesi olamaz." görüÅŸünü paylaÅŸtı. 
 
ABD'nin Çin'e milyarlarca dolar yatırım yaparken, Çin'in ABD'ye hiçbir ÅŸey vermediÄŸini savunan Trump, "Çin bize 10 cent bile vermedi." deÄŸerlendirmesinde bulundu. 
 
"Çin benim tekrar seçilmemi istemiyor"
 
Öte yandan Trump, kasım ayındaki seçimlerde Çin'in kendisi yerine Demokrat BaÅŸkan aday adayı Joe Biden'ın seçilmesini istediÄŸini kaydederek, "Çin, benim tekrar baÅŸkan seçilmemi istemiyor." dedi. 
 
Trump, Çin ile bir ticari anlaÅŸma imzaladıktan kısa süre sonra Kovid-19 salgının ortaya çıktığını vurgulayarak, "Bu virüs Çin'de durdurulabilirdi. Åžimdi tüm dünyada. Biz bu olanlardan mutlu deÄŸiliz." diye konuÅŸtu. 
 
Amerikan istihbaratı Kovid-19'un insan yapımı olmadığı sonucuna ulaştı
 
Kovid-19'a iliÅŸkin "insan yapımı olduÄŸu" ve "genetiÄŸiyle oynandığına" dair birçok iddia gündeme gelmiÅŸ ve Amerikan istihbaratının bu iddiaları araÅŸtırdığı belirtilmiÅŸti. 
 
ABD Ulusal Ä°stihbarat DirektörlüÄŸü (DNI), dün yaptığı açıklamada, "Ä°stihbarat TopluluÄŸu, Kovid-19 virüsünün insan yapımı veya genetik olarak deÄŸiÅŸtirilmediÄŸine dair bilimsel verilerle hemfikir." ifadesine yer vermiÅŸti. .
 
Açıklamada, "salgının kaynağının enfekte hayvanlarla temas ya da bir Çin laboratuvarında kaza sonucu ortaya çıkıp çıkmadığının ise araÅŸtırıldığı" belirtilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.