Sosyal Medya

Güncel

Kızının yardım istediği İsveç'teki Türk hasta ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi

İsveç'te Kovid-19 testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyen Emrullah Gülüşken çocukları Emir Ali, Samira ve Mahmut'la Türkiye Sağlık Bakanlığının ambulans uçağıyla Türkiye'ye getirildi. Gülüşken, Ankara Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı.



Ä°sveç'in Malmö kentinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkmasına raÄŸmen tedavi edilmeyerek evine gönderilen 47 yaşındaki Emrullah GülüÅŸken, çocukları Esma, Samira ve Mahmut'la Türkiye SaÄŸlık Bakanlığının ambulans uçağıyla Türkiye'ye getirilerek tedavi altına alındı.
 
Malmö Sturup Havaalanı'na inen ambulans uçak, yerel saatle 09.00'da Emrullah GülüÅŸken ile üç çocuÄŸunu alarak havalandı.
 
Emrullah GülüÅŸken'in Ä°sveç'te kalan kızı Leyla GülüÅŸken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin gönderdiÄŸi ambulans uçağın gelmesiyle çok duygulandığını belirtti.
 
Leyla GülüÅŸken, yetkililerin haberi aldıktan sonra kendilerini aradığını ifade ederek "Haberimiz Anadolu Ajansında yayımlandıktan sonra onlarca yetkiliden telefon aldık. SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca bize kısa sürede uçak gönderdi. Ülkemizle gurur duyuyoruz." dedi.
 
Batman'ın GercüÅŸ ilçesinden Ä°sveç'e yerleÅŸtiklerini anlatan GülüÅŸken, devletin kendilerini ortada bırakmadığını vurgulayarak "Bundan dolayı CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan'a, SaÄŸlık Bakanımız Fahrettin Koca'ya, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Hakkı Emre Yunt'a AK Parti Milletvekili Zafer Sırakaya'ya, YTB BaÅŸkanı Abdullah Eren'e ve UID Ä°sveç BaÅŸkanı Özer Eken'e teÅŸekkürler ederim." diye konuÅŸtu.
 
"Kovid-19 teÅŸhisi konuldu. Buna raÄŸmen babamı eve gönderdiler"
 
Leyla GülüÅŸken, babasının 13 gün önce hastalandığını, hastaneyi aramalarına raÄŸmen olumlu bir cevap alamadıklarını belirtmiÅŸti.
 
Babasının durumu kötüleÅŸince tekrar hastaneyi aradıklarını kaydeden GülüÅŸken, "Eve doktor gelip babamı kontrol ettikten sonra ambulansı arayıp hastaneye kaldırılmasını istedi. Hastaneye kaldırıldıktan sonra Kovid-19 teÅŸhisi konuldu. Buna raÄŸmen babamı eve gönderdiler." ifadelerini kullanmıştı.
 
GülüÅŸken, tekrar hastaneye müracaat etmelerine raÄŸmen sonuç alamadıklarını belirterek "Dün babam biraz daha kötüleÅŸince ambulansı aradık, ambulans geldi ve aradığımız için bize çıkıştılar. Bu hastalığa bir ÅŸey yapamayacaklarını söylediler. Biz de bu hastalığın tedavisi olmadığını ama babamın hastanede yatması gerektiÄŸini ve bizim saÄŸlığımızın tehlikeye atıldığını söyledik." deÄŸerlendirmesinde bulunmuÅŸtu.
 
 
Sağlık Bakanı Koca talimat verdi
 
Kovid-19 testi pozitif çıkmasına raÄŸmen tedavi edilmeyerek eve gönderilen 47 yaşındaki Emrullah GülüÅŸken'in kızı Samira GülüÅŸken, sosyal medyadan paylaÅŸtığı "Ailemle birlikte Ä°sveç'te yaşıyoruz. Babam 11 gün önce ateÅŸi yükselip nefes darlığı yaÅŸamaya baÅŸladı, endiÅŸe edip hastaneyi aradık ama maalesef gelmediler ve bizleri geçiÅŸtirdiler. Her gün defalarca aradık ama bize dönüÅŸ saÄŸlamadılar." mesajıyla yardım istemiÅŸti.
 
SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca da Samira GülüÅŸken'i arayarak Emrullah GülüÅŸken'in 4 çocuÄŸuyla Türkiye'ye getirilmesi için ambulans uçak gönderilmesi talimatını vermiÅŸti.
 
Ankara Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı
 
Emrullah GülüÅŸken ve çocuklarını taşıyan ambulans uçak, saat 13.30'da Ankara EsenboÄŸa Havalimanı'na indi. Uçağın iniÅŸ yapmasının ardından koruyucu kıyafetli saÄŸlık görevlileri uçak içerisine girdi. Emrullah GülüÅŸken ve çocukları, yapılan kontrollerin ardından havalimanında bekletilen ambulanslarla Ankara Åžehir Hastanesine sevk edildi.
 
Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.