Sosyal Medya

Güncel

BTP Genel Başkanı Haydar Baş, koronavirüsten hayatını kaybetti

Bağımsız Türkiye Partisi lideri Haydar Baş ve ailesinden 8 kişinin koronavirüs testleri pozitif çıkmıştı. 4 gündür özel bir hastanede tedavi altında tutulan Baş, bu sabah Trabzon'da hayatını kaybetti.



BTP Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Lütfullah Önder, dün akÅŸam, Haydar BaÅŸ'ın 4 gündür tedavi altına tutulduÄŸu hastanede yoÄŸun bakıma alındığını açıklamıştı. Önder, yaptığı yazılı açıklamada,
 
"Bugün itibariyle solunum desteÄŸine ihtiyaç duyması nedeniyle yoÄŸun bakıma alınmıştır. Ömrü mücadele ile geçen Sayın Genel BaÅŸkanımızın koronavirüs ile olan mücadeleyi de en kısa sürede kazanıp saÄŸlığına kavuÅŸacağına inancımız tamdır. Sayın Genel BaÅŸkanımıza geçmiÅŸ dileklerimizi iletir, acil ÅŸifalar dileriz. Sayın Genel baÅŸkanımız ile birlikte ailesine, teÅŸkilat mensuplarımıza, tüm sevenlerine ve yüce Türk milletine geçmiÅŸ olsun dileklerimizi iletiriz." ifadelerini kullanıştı.
 
Haydar BaÅŸ kimdir?
 
Prof. Dr. Haydar BaÅŸ 1947 yılında Trabzon’da doÄŸdu. Ä°lk, orta ve lise tahsilini Trabzon’da tamamlamasının ardından; 1970 senesinde, Kayseri’deki Erciyes Üniversitesi’ne baÄŸlı Yüksek Ä°slam Enstitüsü’nden mezun oldu.
 
Profesörlük unvanına sahip
 
Lisansüstü eÄŸitimini ve doktorasını “Veda Hutbesinde Ä°nsan Hakları” konusundaki tezi ile Bakü Devlet Üniversitesi’nde tamamlamış ve bu üniversitede göreve baÅŸlamıştır. Doktora sonrası akademik çalışmalarına devam ederek “Ä°slam ve Hz. Mevlana”, “Tasavvuf Tarihi”, “Din Sosyolojisi” ve “Din Psikolojisi” konularındaki tezleri neticesinde “Profesörlük” unvanını da aynı üniversiteden almıştır.
 
9 yıldır Bakü Devlet Üniversitesi’nde öÄŸretim görevlisi olarak çalışan Sayın BaÅŸ, halen DoÄŸu Dilleri ve Edebiyatlarını AraÅŸtırma Fakültesi, Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde vazifesini sürdürmektedir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.