Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın: Sokağa çıkma yasağı tekrar olabilir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın 'yeni bir sokağa çıkma yasağı olur mu?' sorusuna canlı yayında cevap verdi. Kalın açıklamasında 'Bunun için gerekli tedbirler mutlaka alınacak. Sokağa çıkma yasağı uygulaması ilk günden beri gündemdeydi. İkinci bir sokağa çıkma yasağı olabilir mi? Bunu dikkate alarak bununla ilgili kararlar biraz olayın seyrine göre şekillenir. Olabilir tekrar olabilir. Olayın seyrine göre izlememiz gereken bir konu' dedi.



Ä°brahim Kalın’ın açıklamalarından satır baÅŸları:
 
CumhurbaÅŸkanımız tavsiye dilen tedbirlere titizlikle uyuyor. Sıkı bir ÅŸekilde uyguluyor. Devlet iÅŸleyiÅŸinde aksaklık olmaması için bütün tedbirler alındı ve altyapı kuruldu. Önemli toplantılar video konferans ile yapılıyor.
 
CumhurbaÅŸkanımız tedbirlerin uygulanması konusunda çok titiz ve hassas davranıyor.
 
SALGIN NE ZAMAN BÄ°TER?
 
Sürecin ne zaman biteceÄŸi alınan tedbirlerin ne kadar baÅŸarıyla uygulandığına baÄŸlı. Bir küçük kaçak ikinci bir dalgayı tetikleyebiliyor. Kesin olarak "bu tarihte biter" diye bir öngörüde bulunmak gerçekten çok zor.
 
SaÄŸlık alt yapımız virüse karşı çok güçlü.
 
Bu süreç sona erdiÄŸinde ekonomik olarak bu noktadan çok hızlı çıkacağımızı düÅŸünüyorum. 
 
Yeni bir dünya mutlaka kurulacak. Aksi halde bir sonraki afet karşısında vereceÄŸimiz cevap çok daha yıkıcı olabilir. Türkiye saÄŸlam bir alt yapıya sahip olduÄŸu için bu süreci iyi yönetti.
 
3 alan çok önemli hale geldi. Birincisi biyo-güvenlik. Ä°kincisi siber-güvenlik. Üçüncü nokta da gıda güvenliÄŸi...
 
IMF Ä°LE ANLAÅžMA Ä°DDÄ°ALARI
 
Türkiye’nin IMF ile yeni bir anlaÅŸma yeni bir kredi almak gibi bir durumu gündeminde yok. IMF diye bir gündemimiz yok. Ama bu küresel krizden hep birlikte çıkacağız.
 
 
ERMENÄ°STAN VE Ä°SRAÄ°L'E YARDIM
 
Ermenistan'dan bir ilaç talebi olmuÅŸtu. CumhurbaÅŸkanımız bunu onayladı. Ä°srail'den de bir tıbbi malzeme talebi oldu. Bu da zannediyorum bugünlerde tamamlanacak ama biz eÅŸ zamanlı olarak Filistin'e de malzeme göndereceÄŸiz. Pek çok ülkeye gönderdik.
 
Son derece insani bir durum. Burada siyasi hesap yapılmaz. Biz bunları temin ettik, etmeye de devam edeceğiz.
 
YENÄ° BÄ°R SOKAÄžA ÇIKMA YASAÄžI OLUR MU?
 
Bunun için gerekli tedbirler mutlaka alınacak. SokaÄŸa çıkma yasağı uygulaması ilk günden beri gündemdeydi.
 
Ä°kinci bir sokaÄŸa çıkma yasağı olabilir mi? Bunu dikkate alarak bununla ilgili kararlar biraz olayın seyrine göre ÅŸekillenir.
 
Olabilir tekrar olabilir. Olayın seyrine göre izlememiz gereken bir konu.
 
Cuma gecesi  KeÅŸke böyle bir panik havası hiç oluÅŸmasaydı. Korkmayın, panik yapmayın ve sosyal mesafeyi koruyun. Bu tür sokaÄŸa çıkma yasağı ilanlarını hangi saatlerde yapsanız o bir iki saat içinde böyle marketlere hücum etme durumları ne yazık ki oluyor. O akÅŸam açıklandıktan sonra da bir genelge de yayınlandı. Bir sıkıntı olmadı. Bu tür planlamalar yine olabilir.
 
Tedbirlere uyan vatandaÅŸlarımıza teÅŸekkür ediyorum. SokaÄŸa çıkma yasağı maalesef bizim tarihimizde kötü çaÄŸrışımları olan bir yöntem. Bunun bunlarla ilgisi yok tabi. Tamamen halk saÄŸlığını korumaya yönelik bir tedbir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.