Sosyal Medya

Güncel

İsviçreli Müslüman aktivist Nora İlli hayatını kaybetti

İsviçre asıllı Müslüman Aktivist Nora İlli, 35 yaşında kanser hastalığından dolayı hayatını kaybetti.



Avrupada  başörtüsü yasağı ve müslüman kadınlara yönelik yapılan  haksızlıklarla karşı birçok ortamda tepkisini ortaya koyan Nora İlli, 35 yaşında kanser hastalığından ötürü hayatını kaybetti
 
Avrupa'daki İslamafobi'ye karşı gösteri, panel, makale yazan ve Müslümanların hakların iadesi konusunda çok büyük bir mücadele gösteren Nora İlli, yeni Müslüman olan ve aileleri tarafından rededilen müslümanlara kol kanat germişti.
 
 
İsviçre'de İslami Şûra Konseyi'nde (İZRS) Müslüman kadınların faaliyetlerini yöneten Nora İlli, hedef gösterilmesine rağmen peçesini hiç bir zaman çıkarmadı. 
 
1984 Yılında İsviçre de doğan ve İslam ile gençliğinde kabul eden Nora İlli, evli ve 6 çocuk annesiydi.
 
 
Abdel Qaassim'ın eşi (Nora İlli) için yazdığı duygu dolu mektup;
 
Nora Illi… yaratıcısına geri döndü
 
"Biz Allah'a aitiz ve Ona dönüyoruz" Şimdi Nora sen gittin.
 
Bir emir ile ayrılmak senden. Deneyimli doktorları da şaşırtan uzun ve zorlu bir mücadele.. Ama inancın hastalıktı, isyan değil, gözyaşı asla değildi.
 
Hastane odan konferans odan, ölüm yatağın kontrol merkezin.. İrade gücüne meydan okuyamayacak sıkıntı yoktu. Sadece ölüm meleğinin çağrısına itaat ettin ve bu yüzünde bir gülümsemeyle, ailen etrafında toplandı, bizi sessizlik, sevgi ve rahatlık içinde, neredeyse dinlenmeden bıraktın ama dâr ul-ahhira'daki evimize yeniden birleşmemize hazırlanmak için...
 
Sonsuz aşkta buluşmak dileği ile.
 
Sevdiğin

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.