Sosyal Medya

Güncel

Camiler Cuma vaktinde koronavirüs tedbiri kapsamında boş kaldı

Dünyada salgına neden olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında alınan tedbirler gereğince, cuma namazı vaktinde camilerde toplu halde namaz kılınmadı.



Dünyada salgına neden olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında alınan tedbirler gereÄŸince, cuma namazı vaktinde camilerde toplu halde namaz kılınmadı.
 
Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığının koronavirüse karşı aldığı karar, bütün camilerde uygulanarak, cuma namazı vaktinde camiler vatandaÅŸ giriÅŸine kapatıldı.
 
Bu kapsamda, Hacı Bayram-ı Veli Camisi baÅŸta olmak üzere Ankara genelindeki diÄŸer camilerde vatandaÅŸların içeri girmemesi için önlem alındı. Olası bir olumsuz duruma karşı cami önlerinde polis ekipleri görevlendirildi. Görevli polislerin de virüse karşı maske ve eldiven taktıkları görüldü.
 
Cami kapılarına da Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığının kararı asıldı. Bazı vatandaÅŸların, Hacı Bayram-ı Veli'nin türbesinde dua okuduktan sonra camiden ayrıldığı görüldü.
 
Ayrıca yeni evli bir çift de gelinlik ve damatlığıyla camiye ziyarette bulundu.
 
Koronavirüs önlemleri kapsamında camilerin kapatıldığından habersiz olan bazı vatandaÅŸlar da kapıların kilitli olması nedeniyle evlerine döndü.
 
Ezan sonrası duyuru yapıldı
 
Namaz vaktinin gelmesi ve ezanın okunmasının ardından vatandaÅŸlara cami hoparlörlerinden duyuru yapıldı.
 
Duyuruda, "Aziz milletimizin dikkatine, ev veya iÅŸ yerimizde öÄŸle namazını kılıp milletimizin karşı karşıya bulunduÄŸu bu salgın hastalıktan korunması için lütfen dua edelim. Allah bizleri, ülkemizi milletimizi ve bütün insanlığı bu ve benzeri hastalık ve musibetlerden korusun. Cumanız mübarek olsun." ifadeleri kullanıldı.
 
 
Diyanet yasaklamıştı
 
Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı Din Ä°ÅŸleri Yüksek Kurulunun fetvasıyla 16 Mart'ta virüs tehdidi bitene kadar camilerde cemaat ile namaz kılınmasına ara verilmesi kararlaÅŸtırılmıştı.
 
Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Prof. Dr. Ali ErbaÅŸ yaptığı açıklamada, cuma namazı yerine vatandaÅŸların öÄŸle namazı kılabileceÄŸini bildirmiÅŸti.
 
Virüs tehdidin devam etmesi üzerine, 19 Mart'ta, cuma namazı vakti ve Miraç Kandili'nin idrak edileceÄŸi cumartesi gecesi camilerin kapalı tutulması kararlaÅŸtırıldı.
 
Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığından il müftülüklerine gönderilen yazıda ÅŸunlar kaydedildi:
 
"Ortaya çıkabilecek olumsuzlukların önüne geçmek maksadıyla kamu kurum ve kuruluÅŸları, Kur'an kursları ve yurtlarda bulunan mescitler de dahil olmak üzere cuma günü ve kandil gecesi camilerimiz kapalı tutulacak ve cuma namazı için sela okunmayacaktır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.